IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi пусна още една прощална серия на TT

Боядисаният във впечатляващо зелено роудстър излиза в тираж от 50 бройки

Още през февруари Audi обяви, че нейният любим спортен автомобил - TT, е към края на жизнени си цикъл заедно със суперколата R8. Няма как обаче сбогуването с тези автомобили да мине без специални версии, като германският производител представи още една такава. Тя се казва TT Roadster Final Edition и прави впечатление със специалния си зелен цвят.


Audi TT Roadster Final Edition


Боята Audi Exclusive Goodwood Green Pearl е „намигване“ към първото поколение TT, което предлага този цвят като опция. Покривът е сив за първи път и съответства на матово сивите брони и акцентите в страничния профил. И тъй като този модел Final Edition е базиран на ниво на оборудването S Line – първото за третото поколение TT, 20-цоловите джанти са стандартни.

Повечето от емблемите S Line по екстериора и интериора са премахнати, като вместо стандартните акценти от полиран алуминий, Final Edition получава детайли от въглеродни влакна. Седалките са покрити с красива кожа Palomino Brown, която според Audi е „модерна интерпретация“ на оригиналните седалки на TT.


Audi TT Roadster Final Edition


По отношение на задвижването, TT Roadster Final Edition идва с 2,0-литров турбомотор с 228 к.с.се съчетава със седемстепенна трансмисия с двоен съединител. Този роудстър ускорява до 100 км/ч за 5,5 секунди, а системата за задвижване на всички колела, както и подобреното окачване и управление са стандартни.

Един от последните модели TT излиза в ограничен тираж от едва 50 бройки за пазара в САЩ. Цената на Audi TT Final Edition Roadster е 68 895 долара с включена такса за дестинация от 1095 долара. Подобни специални версии се предлага за клиентите на марката във Великобритания, Япония и Испания.


Още снимки на впечатляващия роудстър - вижте в галерията:


0 от 500
  • #3
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Неокласика. Ще го изкупят веднага. А тука ще си дрънчиме кошляците нов внос 16-та употреба с лабаво агу и ще се кефим на фактът че можем да сменим свещи масло и филтри. Наведнъж.
  • #2
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Илиян ( преди 5 месеца )
    68 хиляди долара за турбиниран, 2.0, 4-цилиндров, двуместен, ЗЕЛЕН, ЛИМИТИРАН кабриолет. Отгоре на това се пуска и в САЩ точно сега, когато излиза 2024 Мустанг и кабриолетът с 5.0 V8 започва от 52 хиляди долара. Искам лично да поздравя смелчаците, които ще дръзнат да си го купят, но въпрос на вкус!
  • #1
    5 rate up comment 13 rate down comment
    Мхм ( преди 5 месеца )
    Копува ли го някой тоя геймобил