IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi TT отказва да напусне сцената

Нова специална версия на спортното купе излиза в ограничен тираж от 25 бройки

Audi TT е на пазара от 25 години и заради напредналата му възраст се очаква моделът да бъде изпратен заслужена пенсия. Жизненият му цикъл обаче продължава с поредната специална версия, която този път се състои от 25 бройки, предназначени за испанския пазар.


Audi TT


Моделът е базиран на версията 45 TFSI quattro. Това означава, че под капака се намира 2,0-литров бензинов двигател с турбокомпресор, който развива 245 к.с., предавани на система за задвижване на четирите колела чрез 7-степенна автоматична скоростна кутия DSG. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,1 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч.

На снимките, публикувани от Audi, специалният модел е в цвят Nogaro Blue, но производителят уточнява, че колата може да бъде поръчана още в Tango Red или Glacier White. Всички бройки от серията получават получават тонирани стъкла и пакет S Line Competition, като черните 20-цолови джанти на Audi Sport са комбинирани с червени спирачни апарати.


Audi TT


Интериорът предлага комбинация от кожа и алкантара, допълнена с червени или сини контрастни шевове – в зависимост от цвета на купето. Освен това има спортни седалки и волан, а вложките от въглеродни влакна и обичайните технически характеристики като Audi Virtual Cockpit и Matrix LED фарове също са включени в цената от 72 800 евро.

Специалната версия ще бъде пусната в продажба през ноември 2023 г., като предстои да видим дали тя ще бъде последната или една от многото. Марката вече пусна подобни ограничени серии за пазарите в САЩ и Япония.


Audi TT


0 от 500