IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini пуска още една прощална версия на Huracan

STO SC 10° Anniversario отбелязва оттеглянето на култовия италиански спортист

STO SC 10° Anniversario е уникална версия на Huracan STO, която е персонализирана от Ad Personam на Lamborghini и след това доработена от състезателното подразделение на марката Squadra Corse. Подразделението Squadra Corse е отговорно за създаването на дивите състезателни автомобили на Lamborghini и сега празнува своята 10-та годишнина.


Lamborghini Huracan STO SC 10° Anniversario


Ливреята е заимствана до голяма степен от състезателния образец за издръжливост SC63 Le Mans Daytona hybrid (LMDh) на Lamborghini с контрастираща боя Verde Mantis (зелено) и Nero Noctis (черно). Трицветни състезателни ивици минават по предния капак и покрива, докато логото „Squadra Corse 10° Anniversario“ украсяват вратите и задницата, прославяйки дивизията за моторни спортове.

В допълнение към специално подбраната комбинация от екстериорни цветове, колата носи опционален пълен пакет от въглеродни влакна с червени акценти.


Lamborghini Huracan STO SC 10° Anniversario


Седалки от алкантара с контрастни зелени шевове и четириточкови колани са комбинирани с подови стелки от въглеродни влакна, алуминиев ролбар и още карбонови детайли.

Lamborghini не са се занимавали само с козметиката на Huracan при създаването на този специален модел – те са дали на подразделението Squadra Corse пълен достъп и до механиката на колата, като за първи път подразделението е помогнало за разработването на автомобил, разрешен за движение по пътищата.


Lamborghini Huracan STO SC 10° Anniversario


Състезателното подразделение се захванало сериозно с аеродинамиката на автомобила, като са увеличили ъгъла на задното крило с три градуса и са променили изцяло предния капак. Тези промени увеличават притискащата сила в двата края на автомобила. Освен че усъвършенства аеродинамиката, Squadra Corse също заменя „нормалните“ адаптивни амортисьори на STO (ако изобщо можете да ги наречете така) със състезателни амортисьори.

Новите амортисьори са имат настройка по цели четири параметъра, а върхът на всичко е титаниев ауспух на Akrapovic, който  гарантира, че никой в ​​радиус от два километра от колата няма да успее да не я забележи.


0 от 500