IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как Lamborghini тества новия си флагман на писта

Revuelto не само е много бърз, но и издава впечатляващ звук от V12 двигателя (ВИДЕО)

Андреа Калдарели вероятно е човек, на който мнозина завиждат, тъй като има една от най-хубавите работи на света. Той е заводски пилот на Squadra Corse и така е сред първите, които тестват новите модели на Lamborghini. Именно Калдарели е зад волана на новия флагман на марката - Revuelto, който беше изпробван на трасето „Пиеро Таруфи" във Валелунга.


Lamborghini


Италианският производител публикува видео от тестове на хиперколата, която е оборудвана с V12 двигател. Неговият забележителен звук се чува съвсем ясно, а Калдарели, който ще кара новото Lamborghini SC63 в IMSA WeatherTech SportsCar Championship през 2024 г., не пести похвалите си както за колата, така и за нейния мотор.

Пилотът не пропуска да отбележи и работата скоростната кутия на Revuelto - осемстепенна с двоен съединител, монтирана напречно. Инсталиран и в наследника на Huracan, този нов „автомат" DCT осигурява плавна смяна на предавките, докато електрическият мотор, монтиран над него, предлага допълнителен тласък, който предходните модели не са имали.


Lamborghini


Калдарели казва, че изцяло новата трансмисия „прави възможно включване на предавки със светкавична скорост“. В режим Corsa хиперколата разполага с пълните 1020 к.с., но има и изцяло електрически режим с има нулеви емисии при движение на заден ход. Също така инженерите на Lamborghini са инсталирали общо три електрически мотора, тъй като освен задния има още два монтирани отпред, по един за всяко колело.

Електрифицираната хиперкола вече е хит, като от компанията твърдят, че имат достатъчно поръчки до края на 2025 г. В същото време обаче клиентите не приемат поставянето на plug-in хибридна система, с чиято помощ да бъдат намалени вредните емисии и затова в Lamborghini продължават да използват V12 двигател.



0 от 500