IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ватиканът също преминава на електромобили

До 7 години в града-държава ще се движат само коли на ток

Ватиканът постепенно ще спре превозните средства, задвижвани с гориво, до 2030 г. Това се посочва в изявление на губернаторството на Папската държава, което възнамерява да реализира стратегията за климата с помощта на Volkswagen Group. 


Ватикана електромобили


Споразумението за партньорство на Ватикана с автомобилния гигант вече е подписано. Целта на града-държава е в съответствие с актуалните европейски тенденции - да стане напълно въглеродно неутрален и да разчита изключително на възобновяеми енергийни източници.

В изявлението си от Ватикана отбелязват, че страната се опитва да следва екологична политика, насочена към „запазване на околната среда и разработване на стратегии за пестене на енергия“.

Следващата стъпка ще бъде създаването на електрически станции за зареждане на територията на страната, както и на места в Рим. А след седем години Ватиканът напълно ще се откаже от двигателите с вътрешно горене. За заместници на конвенционалните модели на първо време са избрани електромобили от семейството VW ID, като техният брой засега е около 40.


0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 5 месеца )
    В началото се изненадах за толкова малка държава, ама те и сега си имат електромобили и зарядни станции. Ако разгледате, то се вижда един Нисан Leaf точно до зарядната.
  • #2
    3 rate up comment 3 rate down comment
    PLAID ( преди 5 месеца )
    Още 2018-та карабиниерите във Ватикана патрулираха със сини i3-йки, за да не чадят под носовете на туристите и защото тон и 300 с близо 190 коня на задно беше единствената кола, дето може да вземе старта на мароканец с крадена чанта. Сеатите и Алфите дорде завърти стартера и вкара първа, оня вече е офейкал 300 метра бягане с препятствия. Няма камери-мамери - влязъл нелегално, изобщо не го знаят кой е. Преди това движеха с черни Mitsubishi i-MiEV пак на задно. Предното само за пазарска кошница.
  • #1
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 месеца )
    Опитите за атентат на папата ще станат опит за барбекю.