IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво да направите, когато вратата престане да се затваря заради студа?

В идеалния случай трябва да загреете колата, но има и други начини за справяне с проблема

Проблемите с автомобилите са различни и понякога най-неочаквани. Например вратата спира да се затваря внезапно, при това в най-големите студове. Какво да направите, ако проблемът възникне в най-неподходящия момент, ви разказваме сега.


врата


Не е трудно да се досетите, че шофирането с врата, която не иска да се затвори, сякаш е лишена от резе, е не само забранено, но и просто много опасно. Да, ситуация, която не бихте пожелали и на врага си. Но това се случва особено често, повтаряме, по време на студено време.

По-малката от злините е, когато уплътненията просто замръзнат, пречейки на вратата да приляга плътно към отвора. Проблемът може да бъде решен чрез премахване на леда, но замръзналата вода трябва да се отстрани внимателно, за да не се повредят гумените ленти, облицовката или боята.

В идеалния случай загрейте колата, докато държите вратата затворена и включите системата за вътрешно отопление на максимум. Но по-добре е предварително да третирате гумените уплътнения или със специална автохимия, или по старомоден, но изключително ефективен начин - с глицерин. Много по-лошо е обаче, ако ключалките са замръзнали.

В този случай трябва да погледнете коя от въртящите се скоби опира върху жлебовете, предотвратявайки затварянето на вратата. Тя трябва да бъде механично избутана и раздвижена, но ако не можете да направите това с "голи ръце" , тогава ще помогне обикновена запалка. Алтернатива също би била да напръскате резето с чист спирт. След като раздвижите замръзналата част от заключващия механизъм, не забравяйте да го смажете и в същото време, както в случая с уплътненията, да го третирате със специални средства, които предотвратяват повторното замръзване.

Ако замръзналата част не е видима отново трябва да използвате запалка, но с нея внимателно да нагреете ключа. Само не подпалвайте пластмасовата сърцевина - трябва да загреете върха на ключа, който ще разтопи замръзналите вътрешности. Също така се случва вратите да не могат да се заключат, ако пантите провиснат. Такова заболяване може да се лекува чрез банално регулиране.
 

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ТозиКойто ( преди 5 месеца )
    Конкретно автомобила на снимката, легендарния MB 124, трудно, ама много трудно ще му се случи описаното в статията. Виж на някоя нова намазана бангия...
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    В този случай напуснете мАсква и отидете в цивилизацията
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Реално ( преди 5 месеца )
    Освен мазане със сибирски лишей, се взема ударна отвертка и боен чук, ако е залепнала. Набива се в процепа на рамката на 2-3 места и се напъва да откине като кутия безир. Ако и това не помага, се взема тесла. Задава се в приложението на телефона кога тръгваш за работа, колата те чака всяка сутрин разтопена, подгрята, с топъл волан и седалки и любимата музика - като модел на Виктория Сикрет. Качваш се и отлитате. Същото и лятото. Пускаш си климатика през телефона и влизаш на хлад. И кеф
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Скъсани боксерки ( преди 5 месеца )
    Щом тая врата от статията е с резе, нямам какво да добавя! Явно, трябва да й понабиете пироните с теслата и ще се оправи.....
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Преди 6-7 години ми се случи точно описаното в статията, да не мога да си затворя вратата. Колкото и да плъскаш, просто механизма не иска да я задържи и от налягането в купето, вратата просто се връщаше. След 10тина "тестови" затваряния, вратата се затвори.
  • #3
    7 rate up comment 0 rate down comment
    шушуан ( преди 5 месеца )
    е статията е копната от автокръш ру, за шушанки живеещи на -30оС и каращи легендарни автомобили като москали, жигули и джугани. Преди 10-тина години ми беше позамръзнала вратата на един голф точно по уплътненията но с малко раздвижване се отвори, не съм грял, спиртосвал, мазал с глицерин, тюленова мас, сибирсски лишей!
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Аз не разбрах за каква врата иде реч- такава ,която не се затваря или не се отваря?!?!
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 5 месеца )
    Кога последно в България е имало такива студове, че да си правите труда да превеждате от сибирските форуми ненужна "информация" .... средата на Ноември +25 градуса ..... Но все пак, запасете се с бензинови горелки в багажника, за подгряване на картера и карданите и размразяване на ключалки и уплътнения, преди старт сутринта ..... И пушка, ако ви нападне бяла мечка или сибирски вълк