IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Maserati MC20 получи уникална „черна“ версия

Специалното издание Notte излиза в ограничен тираж от 50 бройки (ВИДЕО)

Суперколата Maserati MC20 излезе преди 2 години, като за този период италианският производител представи няколко вариации на модела - роудстъра Cielo, както и предназначените за писта GT2 и MCXtrema. Гамата се разраства, като към нея се присъединява специално издание, базирано на купето, което ще излезе в ограничен тираж от 50 бройки.


Maserati MC20


Новата версия се казва „Notte“ (на италиански „нощ“), като името показва цвета на автомобила. Високопроизводителната машина с V6 мотор е разработена с програмата за персонализиране на Maserati - Fuoriserie, за постигане на боя от гланц до мат. В разработката на колата участва Андреа Бертолини - официален тест-пилот на компанията и трикратен победител в шампионата GT1 с Maserati.

Зловещо изглеждащото тяло е украсено с матово златни акценти за емблемите и 20-цоловите джанти.


Maserati MC20


Подсилвайки тъмната тема, интериорът разполага с чифт седалки с електрическо регулиране в шест посоки, обвити в черна/сива алкантара, контрастираща с жълти шевове. Известния тризъбец на марката е извезан върху облегалките за глава, като между тях е поставена специална плоча, обозначаваща изключителността на MC20 Notte: „UNA DI 50“ („Един от 50“).

Няма никакви промени в двигателя Nettuno, като той разполага с 621 к.с и 730 Нм въртящ момент. Той позволява на италианския екзотичен суперавтомобил да достигне 100 км/ч за по-малко от 2,9 секунди и да ускори от 0 до 200 км/ч за по-малко от 8,8 секунди, преди да достигне максимална скорост от 325 км/ч.


Още снимки на новата версия на суперколата - вижте в галерията:


Този 3,0-литров V6 с две турбини насочва мощността към задните колела чрез осемстепенна автоматична трансмисия с двоен съединител, разработена от Tremec, подобна на тази, използвана от Chevrolet Corvette Stingray C8, но с индивидуална настройка и софтуер.

За да покаже по-добре суперавтомобила с ограничена серия, Maserati засне видео с Андреа Бертолини и глобалния посланик на марката Дейвид Бекъм. В съответствие с темата на MC20 Notte, кадрите са записани в късните часове на деня на пистата и в града.



0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 месеца )
    Харесвам марката, дори повече от Ферари, МС изглежда убийствено, особено Сиело... обаче с тоя 6так просто не звучи както трябва! стария 4.7 V8 е определено най-добре звучащият мотор и като май основна причина да се купува ГранТуризмо... а V6 Нутино, въпреки повечето си мощност, просто не може да запълни обувките на предшественика!
  • #1
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Отново произведение на изкуството от Италия.Просто са ненадминати в дизайна!