IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen C3 срещу Dacia Spring - кой ще спечели при евтините електрически автомобили?

С цени под 25 000 евро тези два модела се изправят в битка за европейските потребители с по-скромни финансови възможности

Евтините електрически автомобили все още са малко, но ги има. Това са модели с ограничени размери и автономност, но все пак способни да пътуват по маршрути, които не са изключително градски. Пример за това е Dacia Spring - най-евтиният електрически автомобил на пазара. Отскоро той най-после си има конкурент - Citroen C3. Или по-скоро Citroen e-C3, където гласната буква подсказва електрическото задвижване на модела.

Напълно ново поколение на френския модел е базирано на платформа, която може да побере и класически термични модули. Най-интересното обаче е в цената - 23 300 евро, с която ще се изправи срещу румънския си конкурент в битка за европейските потребители, търсещи наистина евтини коли на ток.


Citroen C3 срещу Dacia Spring (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #13
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До 11 ( преди 5 месеца )
    Да тая теслЪ има пробег от 450км илимпоне е имала в началото само олиго може да я купи втора ръка
  • #12
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 5 месеца )
    Баш ше си купа дърта теслЪ с 85квтч батерия
  • #11
    1 rate up comment 5 rate down comment
    PLAID ( преди 5 месеца )
    За 50 бонбона имаш P85 с Steinbauer пакет и мощност 505 магистрална ракета. Отваряща се панорама, кожа, багажник отпред и въздушно окачване. Вместо чадър с гуми..
  • #10
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    #9, такъв ситроен няма, тъй че никой не знае всъщност колко ще струва. Написали са някаква цена, която хипотетично се отнася за някаква базова версия, която ще се предлага в Бразилия най-вероятно. При положение, че Дачията беше 33 000 лв допреди година и половина, нищо не пречи пак да я смъкнат там, дори и ситроенът да излезе на 46 000. Иначе дачията е пълен к е н е ф и е ребрандиран ДонгФенг, който в Китай струва 7500 долара.
  • #9
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    За тоя ситроен що други по добри двг решения има
  • #8
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Определено Ситроена за момента е по-добрият избор дори и да е малко по скъп. Факт е, че се очаква и отговора на Дачия, но няма гаранция, че ще останат по евтини,ако предложат същото ниво на оборудване. А оттам вече въпрос на вкус. По неприятният момент е, че говорим за някакви градски тенекии на цени от 25к ЕВРО.
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    raiders ( преди 5 месеца )
    Дачията е недоразумение за кола, освен цената си нищо друго не става. Това С3 може да е по-добро, но въпроса е за тези пари какво може да си вземе човек.
  • #6
    4 rate up comment 3 rate down comment
    До 4 ( преди 5 месеца )
    Да с батерирн капацитет 25квтч колкото на хибрид и пробег 100км преко сили.За 40 бона що коли могат да се вземат
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 5 месеца )
    До 4. вероятно ще е така. Също така допускам че Тесла модел 2 за 25 000 евро ще струва повече от 25 000 евро поне в началото, но на практика няма да имат база за сравнение, а цените им ще са сравнително близки.
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    До 2 ( преди 5 месеца )
    Предполага се, че следващия Спринг ще е най-много от 20 К евро, а не от 25К като Тесла 2