IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault ще предложи няколко електромобила под 20 000 евро

Новият шеф на френската компания разкри част от плановете за близкото бъдеще

Коментирайки бъдещата гама от електромобили, които ще носят емблемата на Renault, генералният директор на френската компания Лука де Мео разкри любопитен проект. Това ще бъдат „зелени“ автомобили, чиято минимална цена няма да превишава 20 000 евро.


Renault Zoe


Френският производител вече има достъпен електромобил – ситикарът Twingo, чиято начална стойност е 20 590 евро. Анонсираният от новия шеф на Renault модел на ток ще бъде на още по-достъпна цена, но Де Мео не пожела да съобщи други подробности.

Не е тайна, че през 2021 година румънската марка Dacia, която е собственост на Renault Groupe, ще покаже серийния вариант на концептуалния модел Spring. Именно той засега беше позициониран от производителя си като най-евтиния електромобил на пазара в Европа, като е базиран на модела Renault City K-ZE, продаван в момента в Китай.


Dacia Spring


В случая обаче Де Мео говори за „бюджетни електромобили“, тоест в множествено число, което вероятно означава, че става дума за цяло семейство модели. Тяхното производство със сигурност ще бъде съсредоточено във Франция.

Снимки: Renault Groupe

0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Иванов ( преди 3 години )
    Карайте си отдавна умрелите ТДИ- та и не ги мислете Рено, те ще се оправят и без вас, като клиенти. Умирам от смях, когато напълно неадекватни хора, започнат да правят умозаключения.
  • #6
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо ( преди 3 години )
    СОЦваген е фалименто но и рено е на системи с ежемесечни финансови помощи от държавата! А и това зои е 100% технологична разработка на Нисан.
  • #5
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Зои е най-продавана ел кола в Света бе плexap къде ги набута с фалирата ваг дето голф пасат поло всичките им модели са на минус и никой не ги купува.
  • #4
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Дошо ( преди 3 години )
    Ще...ще...ще... същото като другата полудържавна перачница! Да му мислят балъците.
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До 1 ( преди 3 години )
    Ами вземи се поинтересувай колко струваше 50 кв батерия през 2010 и колко през 2020 а?
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Разбира се че могат, ще ти кажат че цената от 19 999? е с опцията батерия под наем от 50?/месец и готово.
  • #1
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    След като досега трудно излизат сметките при 60К лв. (Zoe-то), как the pe-e-e-e-e-ep, ще се случи това за 2/3 от цената? - нито суровините, нито пр-вото са или ще поевтинеят... А от оборудването на един електрокар няма какво толкова да спестиш, че да смажеш цената рязко. Друг е въпросът, ако досега е била нереално надута...