IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-скъпият Golf за всички времена беше разпродаден за 8 минути

Лимитираната версия R 333 Limited Edition струва около 150 000 лева

Със своите 333 к.с., R 333 e най-мощния сериен Golf на всички времена. Въпреки астрономическата цена от 76 410 евро (около 150 000 лева), всичките 333 бройки бяха продадени само за осем минути.


Volkswagen Golf R 333 Limited Edition


R 333 е предназначен изключително за германския пазар. Той не само е най-скъпият Golf в историята, но беше и по-скъп от технически превъзходното Audi RS3 с неговия по-мощен редови петцилиндров двигател. Най-добрият хотхеч на Волфсбург има приблизително същата цена като Porsche 718 Cayman S. За парите си клиентите бяха поканени в Autostadt във Волфсбург, за да получат доставката на ценните си придобивки.

Autostadt служи като временен дом за над 20 бройки от Golf R 333 с идентични спецификации, боядисани в цвят Lime Yellow Metallic. Всички тези автомобили имат 19-цолови черни джанти Estoril, изпускателна система с четири накрайника Akrapovič и скоростна кутия DSG. Под предния капак 2,0-литровият бензинов двигател с турбокомпресор разполага с 333 к.с. и 420 Нм. Спринтът до 100 км/ч става за 4,6 секунди, максималната скорост достига 270 км/ч.


Volkswagen Golf R 333 Limited Edition


Autostadt е сграда в непосредствена близост до фабриката на Volkswagen във Волфсбург, която служи като атракция за посетители, подобно на прочутия BMW Welt. VW в сътрудничество с Autostadt ще организира GTI срещата от 26-28 юли следващата година като продължение на вече несъществуващата вече среща Wörthersee GTI, която се провеждаше от 1982 г. Събитието беше прекратено под натиск от страна на екологични организации, затова и се налага да се провежда на ново място.

Повече снимки на най-скъпия Golf можете да видите в галерията:


0 от 500
  • #13
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Въпросния Голф Р както и Т-Рок Р струваха около 60 хиляди преди около 3 години, същото дърво е и този.
  • #12
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Нормално ( преди 5 месеца )
    3 Пъти по-мощно от неудачия - съответно и 3 пъти по-скъпо
  • #11
    9 rate up comment 0 rate down comment
    MythBuster ( преди 5 месеца )
    Ето това е типичен пример за премиум модел. Премиум означава надценка, а не лукс. В случая има Не само надценка но може да се използва и другото значение на думата надценен. Но не е луд този който яде баницата, а този който му я дава. След като са продадени, какъв е смисълът да разсъждаваме по темата? Кеф цена няма. Щом някой го кефи, да си ги купува и да е жив и здрав.
  • #10
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Пропов ( преди 5 месеца )
    И аз не мога да разбера. Толкова пари за Голф, пък било то и най мощния заводски...към момента де. Това никога няма да има колекционерска стойност щото все пак е Голф. И винаги ще има следващ и той ще е още по по най. Напудрен Голф R. От къде я докараха тази цена? Като гледам даже и карбон няма никъде. То вярно има култ към Голф ама към старите модели. И понеже са продадени милиони, цените им няма как да се вдигат. А ФВ не е и никога няма да стане премиум марка.
  • #9
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    ПК = П(етстотин) К(оня)
  • #8
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    в Перник са по 500 коня ...
  • #7
    7 rate up comment 5 rate down comment
    112 ( преди 5 месеца )
    И за 150 000 лв. пак изглежда пълно дърво ...
  • #6
    9 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Честно казано това ми е странно. Сигурен съм, че ще бъде много добър автомобил в ограничена серия, но е Фолксваген. Може би разчитат, че ще поскъпне. Но Фолксваген е под Ауди и особено Порше и да струва колкото тях, че и повече ми е странно.
  • #5
    6 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Немците са история,в бъдеще само това им остава
  • #4
    8 rate up comment 6 rate down comment
    До Леле ( преди 5 месеца )
    Вероятно тези 76к, нарастват поне с още 5к за допълнителни неща. А тая "каруца" след 10г ще струва най-вероятно двойно! За по нататък смятай сам...