IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всички VW Golf остават без ръчни скорости

Новият стандарт Евро 7 не позволява използването на такава трансмисия

През първите 29 години от живота си VW Golf GTI се предлагаше само с ръчна скоростна кутия. Това обаче ще се промени догодина, когато германският производител ще престане да предлага такава трансмисия за всички версии на Golf, съобщава Autocar.


VW Golf


Британското издание цитира шефа на отдела за техническо развитие на Volkswagen – Кай Грюниц, според когото премахването на механичната скоростна кутия ще позволи на автомобилния производител да отговори на новото строго законодателство за вредните емисии Евро 7.

„Засега не предвиждаме следващото поколение на Golf да се предлага с ръчно превключване на скоростите. Това може да се промени, само ако бъдат направени промени в проекта за правилата Евро 7“, коментира Грюниц.


VW Golf - ръчни скорости


Притесненията във Volkswagen са, че подобно решение може да прати някои от клиентите на марката при конкурентите, тъй като поставянето на автоматична скоростна кутия сериозно ще оскъпи Golf. В момента разликата между версиите с механични и автоматични трансмисия DSG е над 1500 евро, да не говорим, че моделът ще поскъпне допълнително и заради промените по двигателите, които трябва да отговарят на Евро 7.

От друга страна обаче статистиката показва, че е в момента повечето купувачи на Golf, особено при по-мощните версии избират автоматични скорости. Регламентът Евро 7 трябва да влезе в сила в средата на 2025 г., но много производители на автомобили се противопоставят на предложенията, които според тях са ненужни и ще накарат купувачите да плащат повече за колите си.


0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    до номер 2 ( преди 10 месеца )
    Интересно колко нови Фолксвагени си карал в последните години, че споделяш такива впечатления! Защото аз от Golf 7 и Arteon ще ти кажа, че са изключително издръжливи автомобили за нашите пътища!
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Пешо ( преди 10 месеца )
    Вече не се продават обикновени телевизори. Всички са "смарт". Сега няма да се продават и обикновени автомобили. Очаквайте да започне производството на дъвкани банички на двойна цена. Честито на беззъбите! "Дъвкането е вредно!" Всички да минат на пюрета, защото така ще наредят от "горе". (Нужен е малко интелект за разбиране на горното)
  • #8
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Ръчка forever :) винаги избирам ръчната кутия пред автоматика. Това остана единственото нещо дето ме радва като тръгна да карам извън града . Скапаните асистенти вече не могат дори да се изключат трайно . Истинските автомобили отиват в историята :(
  • #7
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Fury ( преди 10 месеца )
    Ръчките са отживелица, като шайбата на телефона. В развитите автомобилни страни отдавна са преминали на автоматика. Съвременните електрички и хибриди нямат вариант ръчки. Кой може да си предстами Порше Кайен, БМВ Х 5-6 или МБ с ръчки. В САЩ и Канада 1% са с ръчки (предимно спортни коли) и то ако си поръчаш срещу допълнително заплащане.
  • #6
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    До #5 То мисленето по принцип не е вредно... :)
  • #5
    7 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Автоматика е удобство лекота и удоволствие от шофирането.Ръчката изнервя хората кара те да мислиш за допълнителни неща вредно нещо е ръчката
  • #4
    6 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Ръчните скорости са тотална безсмислица не знам още дори дали има хора които ги ползват
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Автопилота кога се внедрява, че много не могат да карат ... екологично
  • #2
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Е нали твърдяхте, че за да се намалят разходите ще произвеждате частите в Китай и много възли ще се сглобяват там за по-евтино, а до сега въпреки намалените разходи, цените ви все растат ли растат, а качеството непрекъснато пада. Марката ФВ е отдавна станала синоним на проблеми.
  • #1
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Усещам новите 0.6 литрови двигатели с 4 турбини...