IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda показа още от салона на новия Superb

Премиерата на флагмана на чехите е на 2 ноември (ВИДЕО)

Skoda напълно разсекрети интериора на новия Superb, като пусна нови тийзъри на модела, чиято премиера е на 2 ноември. Така флагманът на чешкия производител придобива все по-ясна форма, след като по-рано излязоха подробности както за дизайна, така и за оборудването.


Skoda Superb


Със смяната на поколението Superb ще се увеличи на размери, а екстериорният дизайн ще бъде направен в съответствие с текущия корпоративен стил на чешката марка. Моделът ще получи матрични фарове, по-просторен салон и просторен багажник.

В технологично отношение четвъртата генерация на Superb е идентична с Volkswagen Passat, но за разлика от германския модел, който отсега нататък ще се продава само с като комби, Superb ще получи и лифтбек версия (самата компания я смята за хечбек).


Skoda Superb


Новите снимки на интериора показват 13-инчов сензорен екран на мултимедийната система и 10-инчов цифров инструментален панел. Известно е, че новият Superb ще има и head-up дисплей. Селекторът на скоростната кутия вече е разположен на кормилната колона на мултифункционалния волан, а над централния тунел се появиха физически „шайби“ Smart Dials с малки екрани в средата.

Известно е, че следващият Superb е оптимизиран от аеродинамична гледна точка - коефициентът на съпротивление ще бъде 0,24. Колата е станала по-дълга и по-висока; съответно интериорът е станал по-просторен - има повече пространство над главите на водача и пътниците, както и в областта на краката на пътниците от втория ред. Обемът на багажника е увеличен с 20 литра и вече е 645 литра.



Двигателната гама ще бъде представена от три бензинови агрегата с обем от 1,5 до 2,0 литра с мощност от 150 до 265 к.с. и двулитрови дизелови двигатели с мощност от 150 и 193 конски сили. Базовият бензинов двигател е допълнен от 48-волтов стартер-генератор, а най-мощните модификации са оборудвани със задвижване на всички колела. Скоростната кутия е седемстепенна DSG. Ще има и хибридна версия с възможност за зареждане от мрежата.


0 от 500