IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо трябва да имате силиконово масло под ръка в автомобила

Тази течност може да предотврати редица проблеми и да спести неприятности

Автомобилът има много механизми и устройства, които трябва да бъдат смазани в съответствие с изискванията на производителя. Въпреки това, в допълнение към тях, все още има куп детайбли, които не би навредило да се смазват, независимо от препоръките на ръководството за експлоатация на автомобила. Но какъв е най-добрият начин да направите това?


силиконово масло


Полиметилсилоксанът, по-често наричан „силиконово масло“, е органосиликонова течност. Той е ценен, защото освен високите си смазочни свойства, е химически много инертен, практически без мирис и цвят. Най-често се препоръчва да се използва в автомобил, за да се предотврати заледяване. Във всички видове „пръскачки“, предназначени за обработка на механизмите на дръжките на вратите и уплътненията, основната съставка е „силиконова грес“.

Всъщност силиконовото масло има много повече приложения в превозно средство. Най-неочакваното от тях (за по-голямата част от собствениците на автомобили) е възможността за временно решаване на електрически проблеми под капака. Например, ако е трудно да стартирате двигателя, може да бъде полезно да обработите клемите на акумулатора със силикон. Ако вече не е чисто нов и дори е покрит с прах и мръсотия, мощността му може да не е достатъчна за уверено стартиране на двигателя. Поради факта, че през слоя мръсотия на батерията често протичат паразитни токове и я разреждат.

Силиконовото масло е диелектрик. Обливайки клемите с него, ние ги изолираме електрически една от друга и спестяваме прилично количество електроенергия. Ако подозирате, че има изтичане на ток във високоволтови проводници или някоя бобина за запалване, се използва и силиконово масло. Третирането на проблемната зона на електрическата верига с този диелектрик спира създалия се проблем. Поне за известно време. В допълнение, има смисъл да се третира скърцащият пластмасов панел със силикон. Или по-скоро мястото, където се съединява със съседните части.


силиконово масло


Врата, която скърца при отваряне и затваряне, също може да бъде обработена със силиконов спрей. Педалът на стара кола също може да започне да издава неприятни звуци по време на работа. В този случай уплътненията и фугите, присъстващи в неговата конструкция, трябва да бъдат „поръсени“ със силиконово масло. Проблемът най-вероятно ще изчезне и то за дълго време. Плъзгачите на седалката понякога започват да скърцат неприятно по време на процеса на регулиране. И не лошо да бъдат смазани със силикон за премахване на неприятните звуци.

Имайте предвид, че силиконът е отлично средство за удължаване на живота на всички видове каучукови изделия. Някои опитни собственици на автомобили не са мързеливи и от време на време третират дори детайли от окачването, както и тръбите под капака. Полиметилсилоксанът възстановява еластичността на гумените изделия за дълго време. Благодарение на това те не се напукват и се късат по-малко.

0 от 500