IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Експерти посочиха 7 от най-красивите коли в света

Класацията може да е субективна, но си има логични доводи

Всяка класация на най-красивите коли ще бъде субективна. Но винаги можете да се обърнете към авторитетни експертни мнения и с тяхна помощ изданието Autonews състави своя топ 7 на най-красивите коли на планетата. Техният избор е направен, като се спазват няколко правила, а също така се вземат предвид и резултати от участието на тези автомобили в различни конкурси и изложения.


най-красиви коли


Самите параметри за автомобилната красота не са записани в официални документи, но списъкът им, според колегите ни от Аutonews, би трябвало да изглежда така:

- пропорционалност, която до голяма степен се определя от съотношението на размера на колелото и размерите на тялото.

- съответствие на формата с предназначението на автомобила

- наличие на оригинални, запомнящи се характеристики

- правилен избор на цветове. Великият дизайнер Джорджето Джуджаро вярва, че сребристо-сивият цвят „демонстрира формата на колата по-добре от другите“.

- нещо добре усетено, но трудно за дефиниране, което обикновено се нарича гениалност.


Villa d'Este


Тази селекция от най-красивите автомобили е съставена въз основа на резултатите от участие в някои от най-реномираните конкурси в света. Сред тях е изложението Villa d'Este (Вила д'Есте), което се провежда едноименния луксозен хотел на брега на езерото Комо в Северна Италия и ежегодно се избира победител, който печели купата Coppa d’Oro (Златната купа) за най-красив автомобил. От 2002 г. насам се връчва и още една награда - за най-красива концепция или прототип, като решението се взема въз основа на гласуване на посетителите на състезанието.

Друг конкурс, чиито резултати също се вземат предвид, е „Световна кола на годината“. Той се провежда от 2004 г., като от второто му издание се връчва и награда „най-добър дизайн“. Тя се присъжда от специално жури от известни професионални дизайнери.


Най-красивите автомобили на света (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500