IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Експерти посочиха 7 от най-красивите коли в света

Класацията може да е субективна, но си има логични доводи

Всяка класация на най-красивите коли ще бъде субективна. Но винаги можете да се обърнете към авторитетни експертни мнения и с тяхна помощ изданието Autonews състави своя топ 7 на най-красивите коли на планетата. Техният избор е направен, като се спазват няколко правила, а също така се вземат предвид и резултати от участието на тези автомобили в различни конкурси и изложения.


най-красиви коли


Самите параметри за автомобилната красота не са записани в официални документи, но списъкът им, според колегите ни от Аutonews, би трябвало да изглежда така:

- пропорционалност, която до голяма степен се определя от съотношението на размера на колелото и размерите на тялото.

- съответствие на формата с предназначението на автомобила

- наличие на оригинални, запомнящи се характеристики

- правилен избор на цветове. Великият дизайнер Джорджето Джуджаро вярва, че сребристо-сивият цвят „демонстрира формата на колата по-добре от другите“.

- нещо добре усетено, но трудно за дефиниране, което обикновено се нарича гениалност.


Villa d'Este


Тази селекция от най-красивите автомобили е съставена въз основа на резултатите от участие в някои от най-реномираните конкурси в света. Сред тях е изложението Villa d'Este (Вила д'Есте), което се провежда едноименния луксозен хотел на брега на езерото Комо в Северна Италия и ежегодно се избира победител, който печели купата Coppa d’Oro (Златната купа) за най-красив автомобил. От 2002 г. насам се връчва и още една награда - за най-красива концепция или прототип, като решението се взема въз основа на гласуване на посетителите на състезанието.

Друг конкурс, чиито резултати също се вземат предвид, е „Световна кола на годината“. Той се провежда от 2004 г., като от второто му издание се връчва и награда „най-добър дизайн“. Тя се присъжда от специално жури от известни професионални дизайнери.


Най-красивите автомобили на света (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    тъпунгер ( преди 4 месеца )
    ролс ройс фантом 2, ситроен дс, бугати атлантик, миура, мерцедес 500 от 68ма, ягуар е, рено алпин, талбот лаго, форд гт, всички ферарита.... ланча, алфа, бмв..... *** идиотската класация!
  • #17
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Иван бакалина ( преди 5 месеца )
    Тези "експерти",дето са посочили тези автомобили са,средно между наши политици и наши полицай- грам не могат.
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Im-ДртiйУАЙТBOY! ( преди 5 месеца )
    Наскоро тук показаха 1 от най-красивите прототипи на BMW - Vision Evolution Dynamics с оферирана тогава цена от 150 хил.ЕВР0,докато аз съответно препоръчах да се обърне специално внимание на други два концепта - SAAB 3X + 9X от края на миналия век, както и най-новата супер-сензация от края на миналата година - великолепното и яко грабващо от раз окото супер-електр.кабрио на GENESiS: X-Convertible.../без цена засега/
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    реплика ( преди 5 месеца )
    Range Rover В София ги карат само ***
  • #14
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Танко ( преди 5 месеца )
    Къде е Миура?
  • #13
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Аз съм ( преди 5 месеца )
    Къде е ягуар e type ?!
  • #12
    12 rate up comment 0 rate down comment
    щом това искате ( преди 5 месеца )
    изтриха ми коментара, защото ми се обидиха ,че не харесвам ауди яйцето в класацията за класически автомобили . хаха , ще ви изтрия от списъка си с пумиярски сайтове за посещение и така.
  • #11
    16 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    На практика всичко което Алфа са произвели в периода 1945-1960 е по-красиво от повечето автомобили в класацията. Същото може да се каже и за Ферари, Бугати, Дюзенберг, Ягуар
  • #10
    6 rate up comment 1 rate down comment
    пропов ( преди 5 месеца )
    За мен най красивата кола е Бугати Атлантик 57 от 40те години на миналия век. Пред него всичко друго ми бледнее. От новите коли няма как да избера нещо. Всичките са едни кутии с пластмасови фарове и брони. Красотата и блясъка на хрома и стъклото , пластмасата не може да ги докара.
  • #9
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Скъсани боксерки ( преди 5 месеца )
    ГАЗ 21 Волга и Шкода 100 МВ, да бяха сложили на мястото на половината от тези, по-добре щеше да е......