IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda разкри още от новия Superb

Флагманът на чехите запазва добре познатия ни дизайн

Възходът на SUV-тата дотолкова намали търсенето на обикновени автомобили, че някои производители дори се отказаха от обикновените модели. Един от пострадалите е VWv Passat, който остана само като комби. Неговият най-близък роднина - Skoda Superb, обаче ще се предлага и като седан (или по-скоро лифтбек), а премиера му е съвсем близо - на 2 ноември.


Skoda


Сега Skoda публикува нови дизайнерски скици на новото поколение на флагмана си, като от тях може да се добие още по-ясна представа за външния вид на автомобила. Superb приема еволюционен дизайн и по-скоро прилича на фейслифт, отколкото на модел модел от следваща генерация.
Той е по-дълъг, по-висок и малко по-тесен от своя предшественик, но ще предостави по-голяма пространство за пътниците и багажа им.

Докато екстериорът е по-скоро същият, то салонът ще бъде значително променен, като ще получи 3 въртящи се копчета с вградени малки екрани. Те са много адаптивни за достъп до по-голямо разнообразие от функции, без да се налага да претрупване на централната конзола с физически бутони.


Skoda Superb


Все още има няколко традиционни контрола на таблото, което е доминирано от 13-инчов дисплей на информационно-развлекателната система. Приборният панел е с 10-инчов екран, който по желание на клиента може да бъде комбиниран с head-up дисплей.

Skoda възнамерява да продава новия Superb с бензинови, дизелови и плъгин хибридни задвижвания, както и с предно предаване и задвижване на всички колела. Всички ще насочват мощността към пътя чрез седемстепенна DSG, с изключение на електрифицирания модел, тъй като той ще разчита на шестстепенна DSG. Говорейки за трансмисията, скоростният лост вече се намира на колоната на волана, за да освободи повече място между предните седалки.​​​


Още снимки на новия Superb - вижте в галерията:


0 от 500
  • #2
    10 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Поздравления, че си продължават със цялата гама двигатели и не се плъзгат като други по псевдо-зеленията да изхвърлят всичко на *** и да продават електрички само. Шкода си е бил и си остава практичният избор.
  • #1
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Ако не ми бяха казали че е Шкода, бих казал че е Ингигния (Опел)