IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо някои шофьори почукват по капака на колата си?

Това не е нито ритуал, нито се прави от суеверие

Есента напълно влезе в ролята си -  навън стана забележимо по-студено, което означава, че е време да позагрявате малко двигателя сутрин. Да, бензинът е скъп, еколозите не спят, но всеки двигател изисква поне минута работа на празен ход. но има и ещо едно нещо, което е добре да правите преди да стартирате двигателя, а то е... да почукате на капака на двигателя. Защо, обясняваме ви сега.


животни в колата


Идеята може да ви се стори тъпа, но не са малко, особено по-опитните шофьори, които щраквайки върху бутона за централното заключване, веднага внимателно почукват няколко пъти капака или по някой от предните калници на автомобила. Ритуал?

Да поздравиш кола, да й дадеш име и изобщо да се отнасяш към нея като към член на семейството е традиция, но за все по-малко съвременни хора, но обективно погледнато, няма нищо лошо в това. Автомобилът на такъв собственик е добре поддържан, чист, поврежда се по-рядко и служи по-дълго.
С една дума дай боже след такъв собственик всеки да си купи кола на старо. Но почукването по капака несе прави по емоционални подбуди, а има практическо значение.

В тази процедура няма фокус, но ежедневният опит е повече от достатъчен. В студена есенна вечер затоплена и паркирана вечер кола се превръща в топло убежище за невероятен брой различни видове улични животни - в нащия случай, основно котки.


животни в колата


И независимо дали ги харесвате или не, едва ли ще ви е приятно ако животното попадне под ремъка на алтернатора, например. А шумът от двигател може да закара котето на най-невероятните места, откъдето впоследствие е трудно да бъде извадено. Ето защо опитен шофьор често чука на капака, преди да стартира двигателя: той предупреждава възможните „жители“ за опасността, като им дава време спокойно да напуснат двигателното отделение.

Светът е несправедлив и не всички домашни любимци получават уютен дом. И човек, ако наистина се смята за Хомо сапиенс, трябва да разбира и да осъзнава какво се случва около него, каквито и сложни проблеми да решава в ежедневието си. Грижата е прекрасно нещо, но в трудни времена не е достъпна за всеки. А човечността е качество, което трябва да се притежава, независимо колко струва..


0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 месеца )
    В Тесла къде ще се завре котката?
  • #2
    11 rate up comment 0 rate down comment
    carpe_diem ( преди 6 месеца )
    Под капака на семейния СААБ се беше завряло едно малко котенце миналата година, и то лятото. Добре че мяукаше, че щеше да стане на печено пъдпъдъче до морето :D Aма преди да загреем, че е под колата, се дупихме с жената от всички страни, докато се сетя да отворя...
  • #1
    5 rate up comment 12 rate down comment
    Tur2 ( преди 6 месеца )
    Ще се напъха котка ако караш някоя малолитражна с три цилиндъра или 1.3 турбо анемия. Ако си с редови шестак или V8 няма да може да се навре нищо. После при всички модерни автомобили има преграда под двигателя. Пак статия от времето на соца.