IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо вътрешността на колата мирише на развалени яйца?

Това подсказва проблем, чието решение не търпи отлагане

Миризмата е доказан признак за неизправност на автомобила, така че при нейната поява шофьорът трябва да застане нащрек.Ако в кабината мирише на сладко, твърде вероятно е някъде да капе антифриз. Непозната до момента миризма може да идва от износване на гумените уплътнения на изпускателната система или от попадане на масло в двигателя. На какво обаче се дължи неприятният мирис на развалени яйца в салона? Дали някой не е забравил торба с боклук в багажника или нещата са по-сложни?


развалени яйца


Интериорът на колата, независимо какво попада в него, винаги е пълен с „технически“ аромати. Мирише на пластмаса – най-вероятно това идва от уплътненията на прозорците, които изпускат и дърпат миризми отвън. Те може да бъдат от асфалта или от превозните средства наоколо.

Има и миризми, които трябва да накарат собственика да бъде предпазлив - сладкият химикал, например, обикновено е антифриз. За да потвърдите аргумента, просто трябва да пъхнете ръката си под килима на шофьора - там е влажно и бяла салфетка точно ще определи цвета на течността.

Мирише ли на бензин? Тогава е време е да проверите целостта на изпускателната система, да погледнете под седалката или в багажника, както и да видите в какво състояние е гуменото уплътнение на потопяемата горивна помпа. Всичко това обаче са „технически“ миризми. Където обаче трябва да се търси причината, ако в колата мирише на развалени яйца?


ремонт


Първо, разбира се, трябва да се провери багажника, където често се забранят отпадъци. Звучи несериозно, но механици от автомобилни сервизи разказват истории за какви ли не неща, които намират в докарани за ремонт коли.

По-вероятно обаче е миризмата на развалени яйца да се дължи на плътно запушен катализатор. И в случая трябва да се действа бързо, като колата се закара в сервиз, където този важен детайл има шанс да бъде спасен. Това става със сваляне, почистване и измиване, които удължават живота на катализатора и помагат на двигателя да работи по-добре.


0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Скъсани боксерки ( преди 8 месеца )
    Написали сте и няколко т.ъпотии, но е факт, че при задънен катализатор при стар бензинов автомобил е възможно газовете да миришат на запартък.