IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво да направите, ако в колата внезапно започне да мирише на изгорели газове

Вижте коя е една от най-често срещаните причини за появата на този проблем

Всяка кола става употребявана в един момемнт изисква повече внимание и трябва да посещава по-често сервиза, тъй поднася неприятни изненади. Например, внезапно започва да мирише на изгорели газове, ясно усещани както на пътническата, така и на шофьорската седалка. Подът е изгнил или сериозни проблеми в изпускателната система? Не бързайте със заключенията.


газове


Какво да направите ако започнете да усещате постоянен аромат на изгорели газове и какво означава всичко това? Преди да влезете в сервиза, не е лошо да погледнете сами. Разберете откъде може да идва проблемът и се опитайте да намерите прилично обяснение за внезапно появилата се миризма. Ето една възможна причина.

Опитен шофьор в този случай веднага ще започне да проверява уплътненията. Особено на багажника. Не само, че самите гумени уплътнения през годините могат да бъдат протрити и деформирани, но има и друга сигурна причина, за която мнозина не знаят. Обикновено внезапната поява на гореописаните миризми, включително отработени газове и други пътни миризми, се улеснява от скъсани ограничители - гумени "пънчета", разположени в ъглите на капака на багажника. За да разрешите проблема, просто трябва да ги смените. Но освен това е по-добре да се подходи към проблема изчерпателно.


газове


Ако гумените уплътнения за здрави, но все пак в купето влиза миризма на изгорели газове, то отстранете уплътнението и го изплакнете добре в топла вода. Може би дори с гореща. След това почиствате залавното му място и поставете уплатнението отново, след което го третирайте със силикон. Сменете ограничителите, като новите трябва да се регулират така, че багажникът да се затваря плътно. 

Между другото, под капака на двигателя има същите ограничители, така че тракането на капака на най-важното отделение на колата също може да се оправи със елементарната им смяна.


0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Сталкер ( преди 8 месеца )
    В такъв случай си виж състоянието на гърнетата.Най-простото е!
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    112 ( преди 8 месеца )
    " ... почиствате залавното му място ..." Това на какъв диалект е? Какви са тези безмислени статии ...
  • #4
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Александър ( преди 8 месеца )
    84-та си купих нов Москвич! Бяла коса и болки в кръста от ремонти всеки ден! Една вечер затворих котка вътре и на сутринта не я намерих!
  • #3
    11 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Не знам за изгорелите газове но помня как руските коли вътре миришеха на бензин и стара мушама и това си беше нормалното им фабрично състояние още от чисто нови.
  • #2
    12 rate up comment 6 rate down comment
    PLAID ( преди 8 месеца )
    Като отворите джамовете става още по-лошо: "Висенето в задръствания разрушава мозъка", статия от 03.02.2023 - "Причината за това е в изгорели газове от дизелови автомобили". С кърпене на генерация също няма да се оправите. Това са картерни газове. Влизат през отворите за вентилацията. Колата е метнала семеринги и гумички клапани. Решението е Надин.
  • #1
    24 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 месеца )
    Ако ви мирише на изгорели газове,слезте от Теслата и бягайте далече.