IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо някои шофьори пробиват капачката на резервоара?

Вижте дали си струва да вземете бормашината, за да разрешите проблем с двигателя

При някои употребявани автомобили можете да видите доста странни неща. Едно такова е малък отвор в пластмасовата капачка на резервоара за гориво. На въпроса защо собственикът е направил това, човекът започва да казва, че преди това е имал доста сериозни неизправности по колата. За това какви са тези проблеми и дали си струва да вземете бормашината - ви разказваме сега.


пробиване на капачка


Симптомите на предстояща повреда са до болка познати - загуба на мощност на двигателя и нестабилната му работа на празен ход. Това е особено актуално в горещините. Обикновено това се случва поради различни неизправности на адсорбера. Писали сме за него повече от веднъж , така че няма да се спираме подробно на това устройство. Припомняме само, че основната задача на системата е да улавя изпаренията на горивото, които излизат от резервоара.

Когато двигателят работи, те се изпращат към системата за впръскване. И една част влиза в цевта с активен въглен, където се неутрализира. Специален клапан е отговорен за отстраняването на същите тези пари. Ако той обаче се развали, оборотите на празен ход на двигателя започват да се променят.

Парите няма къде да отидат и започват постепенно да пълнят резервоара за гориво. Първото "обаждане" е съскащ звук при отвиване на капака. Това означава, че вентилът е заседнал в затворено положение. Но все още не е толкова страшно.


пробиване на капачка


Много по-лошо е, ако се развали в отворено положение. В този случай се оказва, че голямо количество пара влиза във всмукателния колектор, образувайки там твърде богата смес. В резултат на това при стартиране на двигателя е нужно много въртене на стартера. 

Някои шофьори смятат, че има само един проблем и той е от клапана. Следователно, след разрушаването му, частта просто се демонтира. Като, отсега нататък нищо със сигурност няма да се счупи. В този случай обаче самият резервоар се пълни с изпарения на гориво, защото те просто няма къде да отидат. За да предотвратят това "подуване", някои майстори вземат тънко свредло и пробиват с него капачката на резервоара за бензин.

Изглежда, че проблемът е решен. Всъщност поведението на колата сега не предизвиква оплаквания, но пък в салона ще се появи остра миризма на бензин. Затова силно не препоръчваме да се занимавате с такава „настройка“. По-добре е да закупите нов клапан от магазина. 


0 от 500