IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как да стигнем до бензиностанцията, когато сме на „резерва"

Експерти посочиха различни решения за изход от тази неприятна ситуация

От липсата на бензиностанции по маршрута при пътуване никой не е застрахован. Когато стрелката се приближи до "червената зона", си струва да помолите за помощ. Кой и как може да ви я осигури, разказваме сега.


резерв на гориво


Плавно шофиране

Първо, трябва да се откажете от резки маневри, бързо ускоряване и забавяне, да изключите климатика, мултимедията и зарядните устройства. И тогава се обърнете към интелигентните системи на бордовия компютър: каква комбинация от средна скорост и предавка ще ви помогне да издържите възможно най-дълго с последните капки бензин?

Важно е да се разбере, че дори крайната лява позиция на стрелката на индикатора за нивото на горивото не винаги означава, че изобщо няма бензин (обикновено е достатъчно за няколко десетки километра). За да стигнете до бензиностанцията се доверете на електрониката.

Навигация

Струва си да включите опцията за показване на бензиностанции по маршрута и да настроите силни звукови подкани. Понякога бензиностанциите не са разположени директно на магистралите, а буквално на няколкостотин метра от тях или входовете на бензиностанциите са невидими зад дърветата или близките движещи се камиони. И като цяло навигаторът, работещ във фонов режим, ще ви позволи да разберете предварително кога си струва да играете на сигурно и да заредите дори с наполовина пълен резервоар и кога можете да играете за време и да изберете любимата си мрежа от бензиностанции.

Други участници в движението

Ако бензинът ви все пак свърши и колата не може да продължи да се движи, други шофьори могат да се притекат на помощ. Според проучване 63% от анкетираните се опитват да окажат помощ всеки път, когато забележат някой в ​​нужда. За да помолите безопасно за помощ, трябва внимателно да паркирате, да поставите знак за аварийно спиране, да облечете светлоотразителна жилетка и след това да направите знак отстрани на пътя, за да спрете приближаващата кола.

Социалните мрежи

Телефонният номер на най-близката пътна помощ може да бъде намерен както в Google, така и в местните общности в социалните мрежи. Например, въведете името на най-близкото населено място в полето за търсене и въведете думата „пътна помощ“. Обикновено членовете на дадена общност са готови да споделят проверени контакти на достъпни цени.


0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 месеца )
    Абе случват се грешки, резервоара ми е 60 литра колата е 4х4 дизел 180 коня. Преди години си тръгвам от Халкидики с малко над 40 литра нафта и хоп 5 часово чакане на Кулата заради умните ни системи и умното организиране на трафика. Между Серес и границата има само една бензиностанция точно преди границата, отбих че ми светна резервата.
  • #7
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Sheri ( преди 9 месеца )
    Като ви остане малко бензина търсете Кирчо о кокоечо глупавите си приказки штеви напълнят резервоара но гледайте да неви се спуска резервоара от глупавите им приказки
  • #6
    3 rate up comment 4 rate down comment
    директора на БАХУРНИ ( преди 9 месеца )
    Като почнат да глобяват, като в чужбина по 2000 за без гориво, ще свършат и каращите на изпарения.
  • #5
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Скъсани боксерки ( преди 9 месеца )
    Ако експерти трябва да ти обясняват кога да зареждаш, по-добре си скъсай книжката!....
  • #4
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Светне ли резервата имам за 90 км. Отделно изпише ли 'range 0' имам оставащо гориво за още около 70 км. Вероятно запас на производителя...иначе както е написал тинтирито - по добре пеша, ако не си забелязал
  • #3
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Карачо ( преди 9 месеца )
    По принцип не е добре да се кара на резерва, а гледам, че много хора го правят с оправданието, че нямали пари. Добре де, зареди си кошата до горе и когато стрелката падне надолу пак зареждай до горе. Добре е за горивната помпа, добре е за мотора че не се засмукват утайките от резервоара и също така е доста добре за джоба. Бензина се изпарява много по-малко и имаш по-малко загуби от това, особено в топлите месеци. Като бонус няма да имаш притеснения дали ще успееш да стигнеш до следващата бензино
  • #2
    21 rate up comment 1 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 9 месеца )
    Според колата имаш минимум 50 км откакто светне "резервата" повече от достатъчно за да намериш бензиностанция, още повече, че вероятно от преди това знаеш, че горивото намалява - ако не си го забелязал по-добре слез от колата, защото вероятно не виждаш още много неща и нямаш място зад волана...
  • #1
    14 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    "Експерти посочиха различни решения за изход от тази неХприятна ситуация." Това е впечатлението само от заглавието, а даже не съм започнал да чета статията. Нямам нищо против да ми изтриете мнението, но моля поправете и грешките, защото съм първият но няма да съм последния, който ще я забележи и ще пише!