IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Взрив спря работата на 6 завода на Toyota

Експлозията е избухнала във фабрика на производител на компоненти за двигатели

Toyota Motor е принудена временно 10 поточни линии в 6 завода в Япония заради недостиг на компоненти. Причината за прекратяването на работа е експлозия, избухнала предишния ден във фабриката на един от доставчиците.


Toyota завод


Инцидентът се е случил в завода на компанията Chuo Spring, който се намира в префектура Аичи. Предприятието произвежда пружини за двигатели и клапани за колите на Toyota. При експлозията и последвалия пожар са ранени двама служители, като единият е настанен в болница. Полицията разследва инцидента, който е прекъснал веригата за доставки, съобщава агенция Kyodo.

Заради случилото се работата на шест фабрики в префектурите Аичи и Мие в централната част на остров Хоншу практически е спряна. Това засяга поточни линии, на които се сглобяват моделите Land Cruiser, RAV4, Alphard и други, като те са предназначени както за вътрешния пазар, така и за износ. Решението за подновяване на работа ще бъде взето в сряда, 18 октомври.


0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Нека да позная - използвали са водород при производството, който е 100% безопасен и е бъдещето на задвижването, и въобще няма периодични промишлени инциденти с него, при които никога няма жертви и поражения.