fallback

Как продавачи на употребявани коли мамят купувачите с... майонеза

Използването на този продукт освежава външния вид, но има временен ефект

Находчивостта на продавачите на употребявани автомобили няма граници и човек може само да завиди на изобретателността им. Понякога най-странните на вид трикове позволяват на хитрите търговци да добавят сериозни сума към цената на предлагания автомобил, без да правят никакви сериозни инвестиции в него. Пример за това е използването на обикновена майонеза по време на предпродажбената подготовка на машината.

Като цяло, пазарът на коли втора ръка изживява трудни времена, но пък всяка криза винаги носи допълнителни възможности. И всеки иска да грабне парче от баницата, но този бизнес изисква сериозни инвестиции, малцина са склонни да поемат големи рискове в такива нестабилни условия. Затова често се избира различен, по-лесен път.

В случая инвестицията е минимална, но резултатът е приемлив. Това обаче не винаги е така. И какво трябва да направите, ако почистването и измиването на колата не е достатъчно да и придаде блясъкът, който е имала пред това. Тогава изобретателността влиза в действие.

Всеки вероятно е чувал за използването на пяна за бръснене за освежаване на гумите или за паста за зъби, която е известна още като „евтин лак“. Има обаче още един продукт, който се използва със същата цел - бързо и евтино отстраняване на дребни дефекти по тялото. И това е майонеза.

Майонезата не е абразивна паста, тъй като тя съдържа само растително масло и яйчен белтък. Първият компонент оставя мазен и лъскав филм - тялото блести и радва окото. А вторият „фиксира“ резултата, образувайки защитен слой. Без него ефектът ще изчезне след първото измиване. Оказва се, всъщност, като след полиране с восък - две в едно - и блясък, и „анти-дъжд“. Само много по-евтино.

Какво се прави в случая? Първо се почиства повърхността от мръсотия - всеки продукт ще свърши работа за това. След това вземаме новия „естествен“ лак и внимателно се нанасяме върху тялото. Не трябва много майонеза - няколко намазвания ще са достатъчни. След това се избърсва с кърпа или салфетка с няколко движения и резултатът няма да закъснее.

Цялата процедура е елементарна и евтина. Друг е въпросът, че този трик е „спешна мярка", тоест не е подходящ за редовна употреба - ефектът не е дълготраен и със сигурност не се натрупва. Затова и е по-добре да се залага на специални химикали, предлагани в професионални автомивки. Да, по-скъпо е, но ефектът си заслужава.

fallback
  • #23
    АЗ ( преди 6 месеца )
    пишете името на фирмата производител на маионезата и дали може да се употребява и за храна.
  • #22
    ТЪПО ( преди 6 месеца )
    Ще замирише.............
  • #21
    Fena ( преди 6 месеца )
    Не знак,кой болен мозък е измислил тази простотия...???
  • #20
    Пам ( преди 6 месеца )
    Сетихте се най накрая *** дмотани
  • #19
    Палечка ( преди 6 месеца )
    Защо бе *** не публикувате статута ми изцяло *** смотани
  • #18
    Пам ( преди 6 месеца )
    *** смотани
  • #17
    Fotio ( преди 6 месеца )
    Абсолютни глупости е това с майонезата. Ако има и *** да вярват.... жалко.
  • #16
    Някой ( преди 6 месеца )
    Кетчукът е истината!
  • #15
    Дерони ( преди 6 месеца )
    Моята я намаз с лютеница и се лепнаха като мухи купувачите!
  • #14
    ZZ ( преди 6 месеца )
    Мила родна демокрация рай за мошеници
fallback
Последни