IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как продавачи на употребявани коли мамят купувачите с... майонеза

Използването на този продукт освежава външния вид, но има временен ефект

Находчивостта на продавачите на употребявани автомобили няма граници и човек може само да завиди на изобретателността им. Понякога най-странните на вид трикове позволяват на хитрите търговци да добавят сериозни сума към цената на предлагания автомобил, без да правят никакви сериозни инвестиции в него. Пример за това е използването на обикновена майонеза по време на предпродажбената подготовка на машината.


майонеза


Като цяло, пазарът на коли втора ръка изживява трудни времена, но пък всяка криза винаги носи допълнителни възможности. И всеки иска да грабне парче от баницата, но този бизнес изисква сериозни инвестиции, малцина са склонни да поемат големи рискове в такива нестабилни условия. Затова често се избира различен, по-лесен път.

В случая инвестицията е минимална, но резултатът е приемлив. Това обаче не винаги е така. И какво трябва да направите, ако почистването и измиването на колата не е достатъчно да и придаде блясъкът, който е имала пред това. Тогава изобретателността влиза в действие.

Всеки вероятно е чувал за използването на пяна за бръснене за освежаване на гумите или за паста за зъби, която е известна още като „евтин лак“. Има обаче още един продукт, който се използва със същата цел - бързо и евтино отстраняване на дребни дефекти по тялото. И това е майонеза.

Майонезата не е абразивна паста, тъй като тя съдържа само растително масло и яйчен белтък. Първият компонент оставя мазен и лъскав филм - тялото блести и радва окото. А вторият „фиксира“ резултата, образувайки защитен слой. Без него ефектът ще изчезне след първото измиване. Оказва се, всъщност, като след полиране с восък - две в едно - и блясък, и „анти-дъжд“. Само много по-евтино.

Какво се прави в случая? Първо се почиства повърхността от мръсотия - всеки продукт ще свърши работа за това. След това вземаме новия „естествен“ лак и внимателно се нанасяме върху тялото. Не трябва много майонеза - няколко намазвания ще са достатъчни. След това се избърсва с кърпа или салфетка с няколко движения и резултатът няма да закъснее.

Цялата процедура е елементарна и евтина. Друг е въпросът, че този трик е „спешна мярка", тоест не е подходящ за редовна употреба - ефектът не е дълготраен и със сигурност не се натрупва. Затова и е по-добре да се залага на специални химикали, предлагани в професионални автомивки. Да, по-скъпо е, но ефектът си заслужава.


0 от 500