IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В САЩ Tesla Model 3 вече излиза колкото Toyota Corolla

Цената на най-достъпният електромобил на марката падна с 8700 долара

Поредният кръг от намаления на цените, инициирани от главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск, изравнява електрическите автомобили с колите, оборудвани с ДВГ, отбелязва Bloomberg.


Tesla Model 3


След новата корекция базовият Model 3 струва 38 990 долара преди данъци и допълнителни такси. Това е с 8700 долара под средната цена на автомобила в САЩ. Поевтиняването обаче ще струва скъпо на Мъск, тъй като хора, запознати със случващото се в компанията, това ще струва 1,2 млрд долара загуби на година.

Началната цена на Tesla Model 3 вече е с 6500 долара по-ниска от тази на BMW 3-Series и с 5800 долара от тази на базовия Mercedes-Benz C-Class. И ако се вземе предвид отстъпката от 7500 долара при покупка на електромобил, тогава Model 3 вече ще струва колкото Toyota Corolla, твърдят от Bloomberg.

Трябва да се направи уточнение, че в случая сравнението не е на директната цена, която трябва да се плати за автомобила, тъй като дори така Model 3 е доста по-скъп от Corolla. Най-популярният модел на Toyota стартира от 21 900 долара, но с оперативните разходи за 3 години цената му скача до 26 850 долара.

В същото време Model 3, благодарение на стимулите за електромобил и икономиите от горива, ще излезе 26 940, ако собственикът му работи в щата Ню йорк, където притежатели на електромобили ползват още 2000 долара бонус.В други региони на САЩ крайната цена след три години шофиране ще бъде различна.

Цената на популярния кросоувър Tesla Model Y също е намалена и тя вече е с 3700 долара по-ниска от средната за пазара. По-скъпите - Model S и Model X, също поевтиняха до исторически минимуми, като всичко това обаче ще се отрази сериозно на финансовото състояние на производителя.


0 от 500
  • #58
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 11 месеца )
    припомни ДАЛИ не ти казах
  • #57
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 11 месеца )
    Турбо, тогава признах ли си грешката или бях психопат който извърта нещата така че да е прав и още ти препоръчвам да си купиш пикап? Я си припомни да легне ти казах точно преди евро 7 да си купиш една баничарка която да караш до 2035 година и тогава отново да прецениш дали да си купиш електрическа преди да ги спрат?
  • #56
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 11 месеца )
    "До Бъстър ( преди 8 минути )Що спориш тогава. Зверски цитат и подви опашка.Другото, няма спор вероятно!"За какво споря и не съм прав? Бъди конкретен и се аргументирай, ако можеш? Още чакам изследването за фините прахови частици? Онова дето за 1000 км електрическият автомобил отделя 9 кг фини прахови частици от износване на гумите.
  • #55
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Турбо ( преди 11 месеца )
    Тесльо,Гост не лъже,казва истината.Аз ти доказах,че само от разликата от 50 000 лева от покупната цена на нов дизелов пикап и нова Тесла , мога да купя дизел с който да измина над 300 х.км пробег с пикапа,без да смятам разхода за електроенергия за зареждане на Тесла.Отделно пикапа е с 3 кубика товарно пространство,което Тесла няма и над 1000 км пробег с едно зареждане,което Тесла също няма.
  • #54
    0 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 11 месеца )
    Чакай да видя правилно ли съм разбрал. При въпрос за днешната производствена цена на вече готово и произведено гориво, на 50 евро за литър, при обещани един долар за литър като тази цена от 1 долар съм ти я казал аз и съм ти дал цитат че става въпрос за себестойност на произведено тази година гориво, ти ми даваш постигната цена 3,50 паунда. Постигната от началото на годината? Себестойност, а не цена. Това 3,50 паунда Не бяха ли повече от един долар? Някъде да пишеш за прогнози?
  • #53
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До Бъстър ( преди 11 месеца )
    Що спориш тогава. Зверски цитат и подви опашка.Другото, няма спор вероятно!
  • #52
    1 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 11 месеца )
    Е, какво съм написал!Постиган! Не проивежда или вече произвежда! Ти не можеш да асимилираш бе!А само обвиняваш!Каква история съм приначавал?! Хората си го казаха - "имаме технологията да произвеждаме това, на тази цена. Нужни са пазарни и политически условия да продължим напред.Защото при политическото фаворизирането само на батериите и отричането на всичко друго както в момента,се губи смисъла от съществени инвестиции в друга технология" Нещо по различно да съм говорил до сега?!?
  • #51
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 11 месеца )
    Точно както винаги съм твърдял, че в България дори през 2050 година повечето автомобили няма да са електрически защото няма да е изгодно. Точно както минимум 10 хиляди пъти съм повторил, че гроздето не е кисело, а високо.
  • #50
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 11 месеца )
    Гост, лъжеш по нагло и от РУК. Лично и многократно съм му препоръчвал дизелова баничарка и нищо друго до 2030 година.
  • #49
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 11 месеца )
    До 40.Митичен,а кой убеждава Турбо да остави дизеловата баничарка и да си купи Тесла.Кой изписа стотици коментари колко ще спести от евтино зареждане на ток на нощна в гаража?Ако Турбо се появи ще потвърди.