IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В САЩ Tesla Model 3 вече излиза колкото Toyota Corolla

Цената на най-достъпният електромобил на марката падна с 8700 долара

Поредният кръг от намаления на цените, инициирани от главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск, изравнява електрическите автомобили с колите, оборудвани с ДВГ, отбелязва Bloomberg.


Tesla Model 3


След новата корекция базовият Model 3 струва 38 990 долара преди данъци и допълнителни такси. Това е с 8700 долара под средната цена на автомобила в САЩ. Поевтиняването обаче ще струва скъпо на Мъск, тъй като хора, запознати със случващото се в компанията, това ще струва 1,2 млрд долара загуби на година.

Началната цена на Tesla Model 3 вече е с 6500 долара по-ниска от тази на BMW 3-Series и с 5800 долара от тази на базовия Mercedes-Benz C-Class. И ако се вземе предвид отстъпката от 7500 долара при покупка на електромобил, тогава Model 3 вече ще струва колкото Toyota Corolla, твърдят от Bloomberg.

Трябва да се направи уточнение, че в случая сравнението не е на директната цена, която трябва да се плати за автомобила, тъй като дори така Model 3 е доста по-скъп от Corolla. Най-популярният модел на Toyota стартира от 21 900 долара, но с оперативните разходи за 3 години цената му скача до 26 850 долара.

В същото време Model 3, благодарение на стимулите за електромобил и икономиите от горива, ще излезе 26 940, ако собственикът му работи в щата Ню йорк, където притежатели на електромобили ползват още 2000 долара бонус.В други региони на САЩ крайната цена след три години шофиране ще бъде различна.

Цената на популярния кросоувър Tesla Model Y също е намалена и тя вече е с 3700 долара по-ниска от средната за пазара. По-скъпите - Model S и Model X, също поевтиняха до исторически минимуми, като всичко това обаче ще се отрази сериозно на финансовото състояние на производителя.


0 от 500
  • #18
    2 rate up comment 1 rate down comment
    РУК ( преди 11 месеца )
    Хайде да отговориш за тия 1440лв в повече на година как ще те накарат да смениш дизеловия SUV с електричка, нафтата като стане над 4лв и тогава да бълваш още глупости! Днес ти казах - отговорих ти за синтетичното гориво - намери къде под една от многото статия от която избяга! И недей така с лекуването! Нали помниш какво си казал за кармата, а ?!? Хайде да не си прекрачваш собствените съвети! Кажи ся за тия 1440лв годишно как те карат да изхарчиш 50к Евра за електричка, покАжи на тия хора!
  • #17
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 11 месеца )
    Какво си се хванал с това синтетично гориво? Ясно е, то няма шанс! Всяко нещо, което се субсидира убива всяко нещо, което не получава субсидии! Това важи както за комбинацията ВЕИ / синтетика, така и за ЕЛ/ДВГ! Какво мислиш ще стане с продажбите на Тесла ако с тия $7500 се субсидираше Тойота Корола, а не Модел 3? Вместо 22 хил да струва под 15 - какви ще са тогава продажбите на Мъск?
  • #16
    3 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 11 месеца )
    Хайде отивай да се лекуваш няма да ти отговарям повече докато не отговориш на въпросите за синтетичното гориво. Плям пай си колкото искаш с обидни коментари като няма друго какво да кажеш. Няма да им отговарям докато не се научиш да говориш културно без рукове
  • #15
    2 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 11 месеца )
    За разлика от тебе аз винаги говоря едно и също и си стоя за думите и мога да ги повторя колкото пъти питаш. Тебе вече втора седмица те питам дали синтетичното гориво струва 3,50 но мълчиш все едно ти е запушена устата с рук
  • #14
    3 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 11 месеца )
    До 12. Колко пъти да ти казвам че се гледаш в огледалото и ми говориш? Всички обиди към мен обикновено описват тебе. Застанал си срещу мен повтаряш ми думите дословно като свои, а само секунда след това ми обясняваш Как въобще не си съгласен с мен! Като в случая за американците, които адмирирам че подпомагат и субсидират само произведените в САЩ стоки и по този начин субсидиите си остават в САЩ. Когато говоря за Европа, подканям за същото. А не да субсидираме китайско и американско производство
  • #13
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 11 месеца )
    МитЕ, тука вече са предположения, но не може абсолютно всички да са на минус много от всяка продадена бройка и само Мъск да е на + че да говорим за пропуснати ползи. Вътрешно е, но просто е по-малко отколкото се вътрят другите :D
  • #12
    2 rate up comment 3 rate down comment
    РУК ( преди 11 месеца )
    "европейските които не са по-малки, но субсидират китайци и американци, вместо да подпомагат европейската икономика." но иначе под всяка статия за ограничаване на нелоялната конглокенция от китайците в Европа, ревеш кът вдовица за рук!!! И се сърдиш, че те пращам на психолог! Ми ти си с биполярно разстройство бе!Последно европейците да си пазят ли икономиката или да се на гъ зят на Китай?!?
  • #11
    1 rate up comment 5 rate down comment
    РУК ( преди 11 месеца )
    Айде бъстере, сметката ще излезе! Теслите падат, нафтата скоро ще мине 4лв, тамън ще си спестил да си купиш една такава от това че топлиш гостите си с духалка! Сценария за който мечтаеш толкова време! Сметката си сметка бъстаре, нали така!
  • #10
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 11 месеца )
    И отново говорим за тежки диспропорции и намеса върху пазара! Била паднала цената, ама не баш!!! И Полудяла Европа и САЩ трябва да спрат да субсидират каквото и да е и тогава вече имат право да налагат налози и санкции върху всеки "недемократичен" конглокент, който го прави. И не говоря само за автомобили - за Европа говоря за всичко тия измислени "Оперативни програми" трябва да се прекратят, защото са просто каца без дъно за неефикасно трошене на публични средства!
  • #9
    5 rate up comment 4 rate down comment
    FtE ( преди 11 месеца )
    Дали са включили и застраховките, че нещо електричките май лесно ги тотализирали и застраховките скочили до небето;)