IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващият VW Transporter преминава към платформа на Ford

Новото поколение на легендарния модел ще излезе през 2024 година

Volkswagen скоро ще предложи два електрически товарни вана, но те ще се базират на две различни платформи. Присъединявайки се към базирания на MEB ID. Buzz Cargo, бъдещата електрическа версия на Transporter ще се базира на следващото поколение Ford Transit Custom.


VW Transporter


Бъдещото поколение Transit Custom и Transporter ще се произвежда във фабриката на Ford Otosan в Турция и ще предлага двигатели с вътрешно горене, електрически и plug-in хибридни задвижвания. Съобщава се, че Transporter ще споделя не само шасито си с Ford, но и батериите, електрическите двигатели, двигателите и трансмисиите.

Новият модел на Volkswagen ще бъде пуснат на пазара през 2024 г. и ще предлага различни товарни и пътнически вариенти. Възможна е появата на спортно изглеждаща версия Sportline, която е вероятен заместител на текущия T6.1 Caravelle.


Ford Transit


Multivan вече е отделен на отделна платформа – MQB, използвана от пътническите автомобили на Volkswagen, и скоро ще получи следващо поколение кемпер California, представен тази година в концептуална форма.

„Един Multivan трябва да бъде много по-удобен и от много по-висок клас от Transporter. Ето защо сега имаме две линии“, обясни шефът на Volkswagen Commercial Vehicles Карстен Интра пред Autocar. Това е и причината по-достъпните версии преминават към обща платформа с Ford, докато луксозните изпълнения и занапред остават на базата на платформа на VW.

0 от 500