IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои проблеми с окачването най-често водят до катастрофа

Пренебрегването им може да стане причина за сериозни неприятности на пътя

Новозакупеният автомобил трябва да доставя удоволствие от шофирането на своя собственик. Точността на траекторията на движение и бързата реакция създават уникално усеща за човека зад волана, но след изминаването на десетки хиляди километри поведението на превозното средство започва да се променя към лошо.


окачване


Колата губи отзивчивост при завъртане на волана и може дори да промени посоката на движение по неравен път. Това обикновено се случва заради проблеми с шасито. По тази причина експертите от изданието NJCar посочиха кои от тези проблеми най-често водят до инциденти на пътя, както и какви са причините за тяхната поява.

Ако колата стане нестабилна по време на движение, дори и на гладък асфалт, първото нещо, което трябва да проверите, е регулирането на ъглите и наклона на предните колела, както и налягането в гумите. Последното е по-лесно, защото не иска никакво допълнително оборудване и може да бъде направено на повечето бензиностанции.

Амортисьорите, които са изчерпали експлоатационния си живот, също могат да причинят проблеми със стабилността на автомобила на пътя. Ако е изтекло масло от амортисьора, люлеенето и вибрациите, които се появяват по време на шофиране, не намаляват, дори напротив. А това което може да доведе до резонанс и да причини силно разклащане на автомобила.

Износването на стабилизиращата щанга също е причина за появата на проблеми с управлението на автомобила. Ако чуете скърцане или удари в окачването при шофиране по неравни повърхности, това показва необходимостта от спешен ремонт на шасито. Хлабината, която възниква в резултат на износването на частите на окачването, често води до изкривяване на зададената траектория на автомобила.

Повредата на кормилната рейка и напречните щанги също може да има изключително негативно въздействие върху стабилността на автомобила, особено при движение с по-висока скорост. Накрайникът на кормилната щанга се намира в багажник, който с течение на времето може да се напука и да пропусне мръсотия. А тя и пясъкът действат като абразив върху този механизъм, причинявайки сериозно износване и нарушаване на точността на управление на машината или дори повреда на устройството.


0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Офф ( преди 5 месеца )
    Така става като хора дето копи пействат оформят съдържанието което четем. То си личи че се събира информация от някъде и просто се изтипосва от човек без техническо образование. Какво прави кормилната щанга в багажника ве ***? :D
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    е сега вече настъпа мотиката едни момчета те чакат пред блока ще те водят на ексглокзия в най големия исторически парк
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Сега, както обикновено, ще ми изтрият мненията и ще ми блокират достъпа до сайта на групировката T И M, която дори е забранено да бъде произнасяна тук, все едно не знаем чий е този сайт.
  • #1
    18 rate up comment 0 rate down comment
    майстор цецко ( преди 6 месеца )
    "Накрайникът на кормилната щанга се намира в багажник, " лоша работа щом накрайникът е влезнал в багажник...