IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford патентова уникално окачване

Иновационната технология е предназначена за пикапи

Патент, подаден в Службата за патенти и търговски марки на САЩ (USPTO), е публикуван на 12 септември тази година и описва комплект за удължител на окачване, който се закрепва към съществуващо окачване на пикап Ford. Наличните чертежи показват оси с шест върха, подобни на тези, използвани при F-150.


Ford


Това не означава непременно, че патентът е насочен към най-популярния продукт на Ford, въпреки че може да е намек за това, върху което автомобилният производител разработва в момента за своята гама пикапи, тъй като описанието на патента конкретно споменава този клас автомобили.

Акцентът на този патент, който е подаден на 25 април миналата година, е възможността за добавяне на трета ос към пикапа. Още по-интересното е, че тази допълнителна ос може да бъде оборудвана с електрически мотор и малка батерия, която я превръща в задвижваща.


Ford


Всъщност подобно надграждане ще превърне пикапите с колесна формула 4x4 в 6x6 с поддръжка на plug-in хибриден силов тракт. Производителят обяснява, че преобразуването от четириколесен пикап в шестколесен може да стане без промени в окачването, гумите и трансмисията на базовия автомобил.

Имайте предвид обаче, че подаването на патентни заявки не винаги означава, че автомобилният производител наистина работи върху серийна версия на новата технология.


Ford


В този конкретен пример всички спирачки изглеждат барабанни, а задвижващата ос използва корпус на централния диференциал, което не е различно от това, което Ford използва в настоящите си пикапи. Най-вероятно компанията просто се опитва да осигури правна защита за един или повече компоненти на тази система, но не и за цялата.


0 от 500