IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford патентова въздушна възглавница, монтирана на пода

Новият еърбег ще предпазва пасажерите от удар от товара в багажника

Американският производител Ford патентова нов тип въздушна възглавница, монтирана на пода. Както се отбелязва в заявлението, подадено в Службата за патенти и търговски марки на САЩ, такава въздушна възглавница трябва да гарантира допълнителна безопасност на пътниците при сблъсък - а именно да ги предпазва от удари от разхлабен товар в багажника.


Ford еърбег


С-образната въздушна възглавница може да се монтира както на леки, така и на търговски превозни средства, като тя ще бъде „скрита“ под пода в товарното отделение зад задните седалки. В случай на инцидент еърбегът се надува като обикновена въздушна възглавница, а в същото време кабелът се издърпва, като бързо се повдига във вертикално положение.

С-образната форма ще предпази както облегалките на втория ред седалки, които въздушната възглавница надхвърля по височина, така и стените на багажника. В резултат на това еърбегът образува бариера, която ще предотврати изхвърлянето на товара в кабината.


Ford еърбег


Подаденият патентен документ също така описва друго преимущество на такава възглавница - когато се разгъне, тя се простира зад гърба на седалката, защитавайки допълнително главите на пътниците отзад. Освен това, новото защитно устройство трябва да предотврати плъзгането на товара по пода.

Такава въздушна възглавница е предназначена не само да предпазва хората от нараняване при сблъсък, но и да предпазва товара от повреда. Поради това тя може да се използва както за леки автомобили, така и за търговски превозни средства - например на Ford Transit.


0 от 500
  • #1
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Хамалин ( преди 7 месеца )
    Поредните глупости за оскъпяване и увеличаване теглото на автомобилите. В закона е записано, че необезопасените товари са повод за глоба. Полицаите трябва да почнат да следят за това. Също така всеки отговорен човек, трябва да има мрежа в колата да ограничава товара само в товарния обсек, ако той стига до тавана, т.е. е над облегалките на задните седалки. А когато е под това ниво, трябва да се разпъва рулото в багажника, което е измислено и да предпазва.Облегалките за главите главите ги вдигайте