IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Suzuki произведе 80-милионния си автомобил

Най-големите пазари за марката до момента са Япония и Индия.

Suzuki е една от най-старите автомобилни компании в Япония, а седалището й се намира в град Шизуока. В момента фипмата произвежда автомобили, велосипеди, извънбордови двигатели за лодки и други в 15 производствени съоръжения в 10 страни и продава своите продукти в 184 държави по целия свят.


Suzuki


В края на месец август тази година марката е произвела 80-милионния си автомобил.  От тези 80 милиона автомобила, доставени досега, 36 процента са продадени в Япония, 10 процента в Европа, 13,5 процента в Азия, 32,6 процента в Индия и 7,8 процента в останалия свят.

Пътуването на Suzuki до 80 милиона бройки започва с пускането на първия масов миниавтомобил в Япония - Suzulight, през октомври 1955 г. Представянето на Fronte 800 през 1965 г. бележи навлизането на компанията в сегмента на компактните автомобили.


Suzuki


Дейността на Suzuki се разширява отвъд границите на Япония със старта на задграничните продажби през 1959 г. През 1975 г. компанията се зае с първото си задгранично предприятие за производство на автомобили в Пакистан, което бележи началото на поредица от успешни задгранични производствени експанзии. Ключовите етапи включват създаването на производствени бази в Индия през 1983 г. и Унгария през 1992 г.


Сред гамата предимно малки и компактни автомобили на Suzuki, Alto се откроява като един от хитовете на марката за всички времена. Пуснат на пазара през 1979 г., моделът Alto формира забележителните 20 процента от 80-те милиона продадени бройки.

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    както беше казала една *** по добре сама отколкото зле придружена по добре да ползваш обществен транспорт отколкото да изсипеш една торба пари за това японско чудо
  • #4
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Безпристрастен ( преди 6 месеца )
    По отношение цена/качество автомобилите им превъзхождат ред прехвалени марки. Цената на всеки техен автомобил е честна и никога не би се почувствал прецакан
  • #3
    0 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    нова чудо и да ми го подарявят не бих то взел
  • #2
    18 rate up comment 0 rate down comment
    ковача ( преди 6 месеца )
    Много здрави, прости като техника, непретенциозни и младежки чар! Това е Сузуки! Не успях да унищожа нито Суифта 1998 г. на жена ми, нито Гранд Витарата XL-7 2.7 V6 2002 г., която я карам още.... Сано дето нямат големи и по-елегантни комбита... Иначе са супер марка!
  • #1
    1 rate up comment 14 rate down comment
    Мхм ( преди 6 месеца )
    Шо унгарки изтъковаха тес оризари за да отворят завода в Дебрецен