IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Suzuki започва продажбата на най-евтиния кросоувър-купе в света

Моделът Fronx ще се появи на пазара като заместник на хечбека Suzuki Baleno

Новото Suzuki Fronx вече е в производство и съвсем скоро ще навлезе на пазара. Моделът ще струва от 8 000 до 10 000 евро и ще бъде най-евтиният купеобразен кросоувър в света. Това съобщава индийският сайт Nexa .


Suzuki Fronx


Докато кросоувърът Suzuki Fronx се предлагаше само в Индия - там е и установено сглобяването на модела. Скоро обаче тази кола трябва да се появи на световния пазар и да замени хечбека Suzuki Baleno, който се продаваше в Европа, Азия, Африка и Латинска Америка.

Suzuki Fronx е изграден върху платформата на Baleno и запазва някои характеристики на модела, като например широката радиаторна решетка. В същото време той има скосен в задната си част покрив с форма на купе, висока линия на прозорците и мускулести "раздути калници". По отношение на размерите обаче кросоувърът може да се сравни с предшественика си.


Suzuki Fronx


Размери на Suzuki Fronx:

дължина - 3 995 мм;

широчина - 1 765 мм;

височина - 1 550 мм;

междуосие - 2 650 мм.


Suzuki Fronx


В салона воланът, инструментите и централният панел с 9.0-инчов сензорен дисплей са заимствани от възроденото Suzuki Grand Vitara. Обемът на багажника на Fronx е 308 литра. Нискобюджетният модел е много добре оборудван. Базовото оборудване на Suzuki Fronx 2023 включва безключов достъп, климатроник, парктроник и ESP.

Топ-вариантът разполага с LED фарове, проекция на предното стъкло, камери за кръгов обзор, круиз-контрол и безжично зареждане за смартфони. Монтирани са и системи за автоматично спиране и поддържане на лентата.


Suzuki Fronx


Двигателите са 1.2-литров бензинов с мощност 90 к.с. и 1.0-литров турбомотор със 100 к.с. В първия случай ще се предлагат 5-степенна механична и роботизирана скоростна кутия, а във втория - механика и 6-степенен автомат.


0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Да ( преди 1 година )
    В България е пълно с комплексари. Купуват си Мерцедес, Тойота, Форд, Фиат, произведени в Турция или в Румъния. Захласват се по Тесла, без сервизна мрежа в Европа, произведена в Китай, но нямало да си купят китайски автомобил. Ще си карат 25 годишната Витара, ръждясала цялата, но щом е от Индия или Китай не става.... Това е половината население на света,но ние сме по умни. Манталитет на комплексари с празни глави и джобове. Успех.
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Е какво му е на БМВ 2013г.? Не виждам разлика в манталитета. Те си хихихикали, ти определяш кой какво да си купи. Избрал си Кията за 23 хил., нещо, което аз не бих направил и си се кефиш. Нова ли си я купил или малко карана, не от значение явно. Кво ти пука за другите какво говорят? И какво карат. Ти нали си с Кия!
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    #2, твоята логика е логика на нормално разсъждаващ човек. Ама хората не са такива. Аз си купих преди 2 години Киа Рио за 23 хиляди, а комшиите ми си купиха 10 годишни БМВ-та и Аудита за по 30 и си приказват един на друг колко съм *** да си купя Киата.
  • #5
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До #2 Какво ти пречи да си купиш примерно китайски Москвич.
  • #4
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До #3 Умните нации са винаги богати. Глупавите винаги бедни. Опорните на Кремъл, че Европа ни е виновна вървят само сред глупаците.
  • #3
    4 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Поради тази причина трябва да предоговорим членството си в ЕС по най-бързият начин, защото те ни съсипаха с какви ли не правила, които може да са изгодни за други държави, но не и за нас. От какъв зор колите у нас ще са толкова скъпи, а на световния пазар са евтини. За по-богатите европейски страни може да е ОК, но за най-бедната не е. И точно същите европейци ни направиха най-бедни, като закриха всички производства, унищожиха селското стопанство и направиха само вериги магазини да продават б-ци
  • #2
    11 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Голяма грешка е да се предлагат автомобили като за европейци в България, ние не сме такива нито по доходи, нито по манталитет и ценности. Дайте бързо китайски и индийски автомобили и никой няма да кара повече 20 годишни бангии.
  • #1
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Enzo ( преди 1 година )
    Да, бе! И ще видите как тук ще му искат 40 бона цена.