IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайски конкурент на BMW 5-Series използва базата на Mazda6

Hongqi H5 се предлага с бензинови и хибридни двигатели (ВИДЕО)

Китайските производители продължават с представянето на нови модели, като някои от тях отправят сериозни предизвикателство автомобили на утвърдени компании. Такъв е случаят с Hongqi H5, който вече е във второто си поколение и е сочен като конкурент на BMW 5-Series.



Самата автомобилната индустрия в Китай се разви значително в последно време и така остави зад гърба си времената, в които произвеждане евтини копия на чуждестранни компании. А марката Hongqi е сред тези, които правят най-добрите коли в страната. Въпреки това обаче старите връзки с производители от Азия, Европа и Северна Америка остават, като доказателство за това е представения на сайта Wheelsboy автомобил.

Това е Hongqi H5, като марката е най-старият производител на автомобили в Китай. Тя е собственост на концерна FAW Group, а нейното име се превежда като „Червено знаме“. Това обяснява и факта, че именно тя от десетилетия произвежда колите за елита в Китай.


Hongqi H5


Концернът FAW (или First Auto Group) произвежда Mazda6 в Китай в рамките на съвместното предприятие FAW-Mazda. Това обяснява факта, защо новият H5 всъщност е базиран на третото поколение на „шестицата“. Седанът е малко по-къс от новото BMW 5-Series, но като междуосие превъзхожда BMW 3-Series.

В момента моделът се предлага в Китай или с 1,5-литров турбо двигател със 166 к.с., или с по-мощен 2,0-литров турбо четирицилиндров двигател с 221 к.с. В зависимост от мотора, клиентите получават или седемстепенна автоматична трансмисия с двоен съединител за по-слабия вариант, или осемстепенна автоматична трансмисия с преобразувател на въртящия момент.


Hongqi H5


Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 7,5 секунди. Седанът се предлага и в две хибридни версии – пълна или „мек“, като и в двата случая в основата им е 1,5-литров мотор.

Рецензентът във видеото коментира и окачването на автомобила. То не толкова остро като на 5-Series 5, но със сигурност по-твърд от това, което бихте очаквали от китайски седан. Кормилното управление не е точно отзивчиво, но е достатъчно остро, за да не „убие“ цялото вълнение зад волана.


Още снимки на китайския конкурент на BMW 5-Series - вижте в галерията:

0 от 500