IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическите Hongqi ще добавят 300 км пробег за 5 минути

Китайската марка атакува европейски пазари с 15 модела на ток

Китайската премиум марка Hongqi, собственост на държавната корпорация FAW, представи официално със снимки нов електрически кросоувър E202, информира Autohome.

 

Hongqi E202

 

Електрически SUV Hongqi E202 е под марката Hongqi New Energy, която е изцяло нова и беше лансирана в началото на януари, като ще се съсредоточи не само върху китайския пазар, но ще атакува и много европейски, включително Германия, Норвегия, Швеция и Франция. Според представители на марката продуктовата линия на Hongqi New Energy ще включва 15 електрически модела - седани, SUV и MPV.

Кросоувърът е изграден върху модулната платформа Hongqi FMEs, която позволява разработването на превозни средства с междуосие от 2700 до 3450 мм. В същото време шасито има специален режим, при който колелата се завъртат на 90 градуса, така че автомобилът да може да се движи настрани.

 

Hongqi E202-1

 

Hongqi E202 получи нов корпоративен стил на марката. Както уверяват създателите, те се опитват да направят линиите на тялото и осветителното оборудване под формата на числото „седем“, а камери са инсталирани вместо класически огледала за обратно виждане. От предишните модели на марката новият модел се откроява с по-спортни и агресивни форми.

Не се разкриват данни за електрическата система, но е известно, че Hongqi E202 ще получи батерия, която поддържа 800-волтова архитектура и система за бързо зареждане.

 

Hongqi E202-2

 

Компанията твърди, че само за пет минути батерията може да бъде презаредена за пробег от 300 км. Задвижването е на четирите колела, на покрива ще има lidar, за да поддържа системата за автономно шофиране.

Интериорната част засега остава неразкрита, а пълният дебют на Hongqi E202 се очаква през втората половина на 2023 г. През 2024 г. колата ще навлезе на китайския пазар, като все още няма информация и за цени.

 

 

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ал ( преди 8 месеца )
    бок*лук
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    СМОГ ( преди 1 година )
    #3 Колкото има дежурни по петролни разливи. Целия свят е осpaн
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Разбирачев ( преди 1 година )
    До 1-ви: Извинявай, ти книжка имаш ли?
  • #3
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    Ще има контейнер за гасене и няколко екипа дежурни пожарникари до такива зарядни станции.
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Hongqi е луксозното подразделение на FAW ( First Automotive Work), което пък работи в тясно сътрудничество с Фолксваген от 1956 г. В центъра на Changchun, има German village в което живеят всички шефове и механици(германци). Имат огромен опит и въобще не трябва да бъдат подценявани, въпреки, че марката не е позната у нас. Живял съм там доста време и познавам някои от тях. Имайте предвид, че само името е китайско, другото е немски дизайн и механика.
  • #1
    4 rate up comment 20 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Цели пет минути само за 300 км? Един резервоар се зарежда за около 30 секунди и с него се кара 2000 километра. Сега ще ни засипят с подобни коментари как електромобилите се зареждат бавно и скоро няма да стават за дълги пътувания!