IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как ще изглежда автомобилът след 5 години

Постепенно машините изместват хората на заден план

Автомобилната индустрия се променя много бързо в последно време, като това се дължи основно на преминаването към електрически превозни средства. Компанията DXC Technology направи прогноза за това как ще се променят отношенията на хората с автомобилите им през следващите 5 години. Според експертите във връзката на шофьора с екосистемата от партньори и услуги, предлагани от автомобилната индустрия, се появяват 5 нови тенденции, които ще играят основно роля в близко бъдеще.


бъдеще автомобили


1. Софтуерът на вашия автомобил е също толкова важен, колкото и емблемата му

Софтуерно дефинираните превозни средства (SDV) ще бъдат известни повече със своя потребителски интерфейс, отколкото със своите спецификации и с компанията, която го произвежда. Тоест, вече ще са важни функциите, а не марката.

2. Вашият автомобил се актуализира сам и предлага актуализации при поискване

Тъй като автомобилите стават все по-софтуерно активирани и свързани с интернет, способността им да се самовъзстановяват и самоактуализират ще се увеличи. Колата ще трябва да извърви дълъг път, преди да стане интерактивна като смартфона, който е неизменна част от всекидневието на човека, но еволюцията при автомобилите е подобна.

3. За поколението Z, притежаването на кола може да се превърне в нещо от миналото

Благодарение на възможността за работа от дома на много служители не им се налага да шофират всеки ден до офиса. Младите хора искат удобството на колата, но не искат традиционния модел на собственост, който обикновено е скъп и означава сериозна отговорност. Схемата „плащайте за кола, само когато имате нужда от нея“ ще става все по-популярна. Опциите са абонамент, каршеринг или еднократна услуга за взимане под наем.

4. Вашият автомобил ще си уговори среща със сервиза, преди да разберете, че има проблем

Свързаността, вградена в превозните средства, позволява на механиците да получават диагностична информация, за да могат да поръчат частите, от които се нуждаят. Това ще освободи шофьорите от част от отговорността за идентифициране на проблеми с поддръжката на превозните средства и ще подобри безопасността на пътя.

5. Вашият бъдещ електрически автомобил може да работи с водород

В много градове по света шофьорите вече трябва да чакат повече от час, за да заредят своя електрически автомобил на обществени зарядни станции. Изследователите виждат алтернатива в превозните средства с водородни горивни клетки.


0 от 500
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ал ( преди 1 година )
    Глупусти!
  • #17
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Оракул ( преди 1 година )
    Той (автомобилът на бъдещето) ще спира до *** 1 час преди да си разбрал, че ти се пикае и няма да тръгне докато не си "източил бойлера".П.С. Не подценявайте синтетичните горива
  • #16
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ще се измисли телепортиране и няма да има нужда от автомобили.
  • #15
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Al ( преди 1 година )
    Лелееееее, какви глупости!
  • #14
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Автомобила на бъдещето ще е нещо като Unimog Camper. Хеви дюти Офроуд къща на колела. Ще се задвижва от комбиниран двигател който ще може да върви на всякакво гориво включително, дизел, водород и природен газ. Хората ще са мобилни и постоянно ще пътуват в търсене на останали оазиси и по добри места за живеене далече радиоактивните зони. Ще се движат и основно по оста север юг в зависимост от сезоните. Ще се движат в пустините заедно със лятото за да не се налага да харчат енергия за отопление.
  • #13
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Как да изглежда (моят)- целият в ръжда?!!!
  • #12
    5 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Никога няма да разбера как мъж може да се привлича от друг такъв, но едно разбирам - това е нормална биологична мутация при около 2% от всички хора (и животни) и през по-голямата част от известното човешко съществуване се е приемало за нормално - древен Китай, Индия, Япония, Гърция, Рим, Вавилон и Персия преди това. Свръх-консервативното заклеймяване на тези хора идва през средновековието с разпространението на две религии - християнство и мюсюлманство. Сега просто се връщаме към нормалното.
  • #11
    10 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    8ми, бъди сигурен, че и за теб и твоето поколение са говорели старците преди теб по сходен начин. Всяко ново поколение носи промените, които един вече закостенял мозък му е трудно и не може да възприеме. Нормално и е хубаво, че се има цикъл на обновяване, в който всички стари идеи си заминават с носителите им. Бъдете сигурни, че света няма да свърши с вас и дизеловите ви немски премиуми.
  • #10
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Класика ( преди 1 година )
    Спешно при бай Ставри всички които лансират тези кутии за манипулации и следене!!!! Лошо е,че нарочно отглеждат и рекламират биполярни,джендури и обратеняци,за да има повече размити мозъци и следенето да продължава до вкарването ни в кошарата на матрицата!
  • #9
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Друг път ще е така ( преди 1 година )
    Смешка голяма. И по-точно: 4. Вашият автомобил ще си уговори среща със сервиза, преди да разберете, че има проблем. И кфоо? Аз нямам 2 лв да се усмихна, ама купчината ламарина вече ми е уредила борчове ? Да, нормално на неориентираното поколение Z да му го слагат яко и да го лъжат яко - все пак това са деца отгледани от чалгата - т.е. не знаят къде се намират реално.