IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda обновява MX-5

Благодарение на нови електронна система за стабилност и диференциал, роудстърът ще стане още по-забавен за каране

Рекламирана като „най-вълнуващото изживяване при шофиране на MX-5 досега“, Mazda MX-5 от 2024 г. е оглавена с нов режим за контрол на стабилността DSC-TRACK, новоразработен асиметричен диференциал с ограничено приплъзване и нова 8,8-инчова информационно-развлекателна система Connect.


Mazda MX-5


Функцията DSC-TRACK ще бъде запазена за върховите изпълнения на модела и ще „осигурява максимално уважение към водача при управление на превозното средство, включвайки ограничаващ контрол над завиването само при опасно завъртане, което водачът не може да контролира“ – което би трябвало да означава , колата ще приложи какъвто и да е вид помощ само когато е на път да се стигне до инцидент.


Mazda MX-5


Новият асиметричен LSD диференциал  увеличава стабилността при намаляване на скоростта в завой, както и помага за по-гладко и по-линейно завиване на MX-5. Mazda казва, че подобренията ще бъдат осезаеми както на нормален път, така и на писта.


Mazda MX-5


Оборудваните с механична трансмисия MX-5 ще се възползват също и от по-отзивчивия педал на газта, който според компанията ще осигурява на водача по-естествено като усещане. 2,0-литровият бензинов двигател със 184 к.с. и 205 Нм Skyactiv-G е до голяма степен непроменен за гамата от 2024 г., въпреки че от Mazda каза, че са поработили върху звука му.

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 18 rate down comment
    Можач ( преди 6 месеца )
    Най надценената кола е тоя търлястник маломощно хилаво с ускорение от сорта на Клио 1.1 умрел кон не знам отде идват тия хвалби за него от простити американцимот над 2 десетилетия хвалят тоя феноменален кокошилник и анти спортна кола.
  • #3
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 месеца )
    Ниско тегло... колко па да е ниско 2 тона :D абе дано си млад, че ще почакаш :D :D
  • #2
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Още чакам зли електрички с мощни батерии, ниско тегло и въздушно съпротивление с ускорение под 2 сек. но за жалост фармерите си искат огромите каруци с пет реда щайги отзад и го пишат семеен автомобил!
  • #1
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 месеца )
    Както много пъти съм казвал, ако обичаш шофирането не ти трябва нищо повече и не ти трябват хилядите конски сили на Ел! Адмирации за Мазда!