IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Промените в Seat взеха първата жертва

SUV-моделът Tarraco ще бъде спрян от производство

Бъдещето на Seat като автомобилен производител ще приключи до края на десетилетието, като испанците вече са започнали да преразглеждат предлаганата моделна гама. И първата жертва на предстоящите промени е големият SUV - Tarraco, който излезе на пазара през 2018 г.


Seat Tarraco


Продажбите на братчето на Skoda Kodiaq и VW Tiguan Allspace не вървят и неговото производство ще бъде спряно, а наследник няма да има, въпреки че това не би струвало много на VW Group. Новият Tiguan вече беше представен, като удължената му версия (Allspace) ще се появи през 2025 г., но под името Tayron По-късно днес пък ще се проведе и премиерата на новия Kodiaq.

Въпреки това, във VW Group не предвиждат наследник на Tarraco, съобщава Automobilwoche. Сегашната генерация на SUV-модела се произвежда във Волфсбург заедно с Tiguan, като търсенето намалява. През тази година са сглобени едва 12 453 бройки от модела, което е два пъти по-малко от миналата.


Seat Tarraco


От Seat не коментираха твърденията за бъдещето на Tarraco, като казаха единствено, че към момента той остава част от гамата на марката. Според информациите съдбата му е решена и той ще се задържи на конвейера още няколко месеца, преди да бъде изпратен в пенсия.

Напускането на Tarraco оставя празнина при достъпните като цена SUV от сегмент C, от което ще се възползва Dacia. През ноември румънската марка ще представи нов Duster, като през 2025 г. той ще бъде последван и от по-големия Bigster, чийто формат е същият като на Tarraco.


0 от 500