IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият iPhone 15 може да се повреди при безжично зареждане в кола

Собственици на BMW вече се сблъскаха с този проблем при топ-версиите на смартфона

Някои собственици на автомобили BMW се сблъскаха със сериозен проблем, когато използват безжично зареждане в автомобила на своите смартфони iPhone 15 Pro и 15 Pro Max.


смартфон


След зареждане на устройството функциите NFC и Apple Pay спират да работят в смартфоните, съобщава порталът MacRumors. Според потърпевшите,това се случва само при използване на безжично зарядно в автомобила, като смартфоните показват съобщение, че трябва да бъдат свързани към компютър, за да възстановят данните.
След рестартиране на устройството то се връща в работно състояние, но NFC модулът е повреден. Приложението Wallet показва грешка „Не може да се настрои Apple Pay“., като този проблем не може да бъде разрешен чрез рестартиране или нулиране на смартфона.

Представители на Apple вече са заменили няколко устройства с неработещ NFC, тъй като те са в гаранция, но все още не са дали официален коментар по този проблем. От BMW също няма официално становище за случващото се, както препоръки за собствениците на автомобили.

Известно е единствено, че проблемът със зареждане засяга само топ-версиите на новия флагман на Apple - iPhone 15 Pro и 15 Pro Max, докато оплаквания от собствениците на базовите модели смартфона не са получени.


0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ай чал ( преди 6 месеца )
    4 хил лева и после в кофата
  • #2
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Да дадеш торба пари за нещо което не струва и половината и след това да не можеш да го зареждаш в колата безжично... priceless.
  • #1
    0 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    елуктромагнитната индукция е полезна да знаете най вече ако имате тролей може ориз да си сварите докато пътувате чай кафе да си стоплите или нещо барбекю да си направите но първо трябва да се позапалят батериите не три в едно а куатро