IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Инфотейнмънт-системите на Audi се превръщат в смартфон

Колите на марката ще предлагат възможности за сваляне на музика и игри

Технологиите се развиват много по-бързо, отколкото можем да си представим. Всички устройства, които използваме в ежедневието, всъщност непрекъснато се актуализират, за да бъдат в крак с времето. От известно време автомобилите правят същото, особено с информационните-развлекателните системи.


Audi инфотейнмънт


Такъв е случаят с Volkswagen Group, който готви нови информационно-развлекателна система. Тя се казва MIB и ще бъде въведена в някои модели на Audi още през лятото на тази година. Акронимът MIB означава Modular Infotainment System и обединява три поколения бордови системи, използвани от моделите на марката от 2013 г. насам.

Интерфейсът на MIB 3, използван от Audi, се нарича MMI и е един от най-ценените от няколко години насам, в автомобилния свят, благодарение на своята плавност на работа и добра интеграция със смартфони. А готвената актуализация ще даде възможност за изтегляне на приложения на трети страни в системата, точно както се случва днес на нашите смартфони.

Предстоящата актуализация на системата ще предложи директен достъп до специален магазин, от който ще може да се теглят някои ежедневни приложения, полезни за забавление на борда по време на кратки или дълги пътувания. От Audi потвърдиха, че сред тях ще бъдат Spotify и прекият му конкурент Amazon Music.

В същото време обаче системата за свързване на смартфона ще продължи да се използва, така че Android Auto и Apple CarPlay, както и интеграцията с Amazon Alexa, ще бъдат на разположение на шофьори и спътниците му. Първите модели, които ще получат актуализираната технология MIB, ще бъдат A4, A5, A6, A7 Sportback, A8, Q5, Q8 e-tron и e-tron GT.

„Audi е първата марка във Volkswagen Group, която въвежда новия магазин за приложения от външни доставчици. Тази иновация, разработена от Cariad, позволява на клиентите на четирите пръстена да се наслаждават на редовни софтуерни актуализации, както и на по-високо ниво на персонализация на информационно-развлекателната система“, коментира Оливър Хофман, член на Борда на директорите, отговарящ за техническо развитие в Audi AG.


0 от 500