IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru обяви пълна електрификация до края на десетилетието

Новата стратегия предвижда пускането на 8 модела на ток до 2028 г.

Японският производител Subaru е готов с нов, амбициозен план за електрификация, като той ще бъде осъществен с помощта на Toyota, но не само. Компанията току-що обяви стратегия, която предвижда излизането на 8нови модела с нулеви емисии до 2028 г. Марката ще представи 3 електрически SUV до края на 2026 г., като към тях трябва да се добави вече продавания Solterra (на снимката). През следващите 2 години на пазара ще излязат още 4 модела само на ток.


Subaru


Целта пред Subaru е до края на десетилетието 50% от продажбите да бъдат на електромобили. Досегашният план предвиждаше до 2030 г. 40% от продаваните модели да бъдат хибридни или електрически, но благодарение на новата стратегия ще се гони пълна електрификация, тоест 100% от продаваните коли на Subaru в края на десетилетието да са електрифицирани под някаква форма.

За да осъществи новата си стратегия Subaru ще трябва да направи сериозни промени в производствената си мрежа. Към днешна дата компанията произвежда автомобили с вътрешно горене и хибридни автомобили в Япония и изключително бензинови автомобили в САЩ.


Subaru


През 2025 г. обаче Subaru ще започне самостоятелно производство на първия си електрически автомобил - Solterra, който произлиза от Toyota bZ4X и в момента се сглобява в Toyota Motor Motomachi, разположен в префектура Аичи. Къде обаче ще се произвежда Solterra засега не се съобщава.

През 2027 г. Subaru ще направи още една крачка напред, започвайки производството на електрически автомобили в САЩ и изграждайки специална фабрика в покрайнините на Токио, за която е потвърдена инвестиция от 1,8 милиарда евро. Благодарение на своите електрически автомобили, Subaru се стреми да премине от производство на 850 000 автомобила през 2022 г. до повече от 1,2 милиона автомобила през 2030 г.


0 от 500