IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Subaru WRX STi ще бъде електрическо

Легендарният модел се завръща като кола на ток с висока мощност

Subaru WRX STi е рали легенда и митичен спортен автомобил, който винаги ще остане в сърцата на феновете. Мнозина се интересуват живо от това дали култовата спортна машина ще получи наследник или покрай електрификацията ще остане в историята.


Subaru WRX STi


От сигурни източници в компанията изтече информация, че "инженерният екип на компанията няма да пропилее натрупаното през годините с моделите STI ноу хау и вече се работи усилено върху бъдещ продукт". Само че спортното подразделение на Subaru е спряло работата по класически бензинов автомобил и е пренасочило усилията си към разработване на динамичен електрически модел.

Очаква се въпросният модел с изцяло електрическо задвижване да има два електромотора, по един на всеки мост и по този начин да продължи традициите на марката в създаването на автомобили с двойно предаване и впечатляваща управляемост. Дали обаче емоцията ще бъде съпоставима с тази на досегашните модели? Предстои да видим...

0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Ужас ! ( преди 7 месеца )
    Горкото субару. Абе идва си края на една ера / еопха / еон / квот' там го наречете... :(
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Митбъстърът е прав. Мерцедесът е с 15000 евро по-скъп от БМВ-то. Това е основната причина да се продава по-малко. А повечето разбирачи тук няма да познаят колко цилиндъра е двигателят, ама като са им казали предварително и реват все едно са смятали да си го поръчат.
  • #4
    3 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    До 3. А за цената на новия модел нещо ще кажеш ли? Дали пък не го купуват заради цената?
  • #3
    16 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Звукът от двигателя и ръчната трансмисия са голяма част от удоволствието при управлението на спортен автомобил. И новия С63 е по- бърз от стария, но защо ли не го харесват и не се продава? (справка- 4цил+ електромотор vs 8 цилиндъра турбо (или още по- добре атмосферен)
  • #2
    8 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Ти на скорост и ускорение ли се кефиш или на шум?
  • #1
    10 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Каква емоция може да има в един електрически автомобил? Абсолютно никаква.