IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още едно Subaru става жертва на модата

Комбито Levorg се превръща в кросоувър

Второто поколение на комбито Subaru Levorg беше представено през 2020 г., като въпреки задвижването на четирите колела със съединител на задната ос това си беше класически шосеен автомобил. Неговият пътен просвет е 145 мм, като по каросерията му липсват типичните „кросоувър-атрибути“ като небоядисана пластмаса и бодикит, повишаващ проходимостта.


Subaru Levorg


Три години по-късно обаче нещата се променят драстичнто и спортният Levorg, известен на някои пазари като Subaru WRX Sportwagon и Subaru WRX GT, става жертва на модата. Компанията-производител обяви предстояща премиера на Levorg Layback, която ще представлява повдигната версия на модела, проектирана в стила на Subaru Outback.

Формално новата модификация на комбито ще се присъедини към гамата кросоувъри на Subaru, като всъщност това ще бъде Levorg с увеличен пътен просвет, пластмасова облицовка на арките и леко модифицирана каросерия. Други промени в дизайна не се предвиждат, като вероятно няма да има такива и в задвижването.


Subaru Levorg


Това означава, че Levorg Layback със сигурност ще запази 1,8-литровия двигател с индекс CB18 с мощност 177 к.с. и вариаторна скоростна кутия Lineartronic. Възможно е обаче Levorg Layback да се предлага с 2,4-литров боксер с турбо, развиващ 275 к.с.

Създателите на новата версия подчертават, че тя е предназначена предимно за вътрешния пазар, като поръчките за Subaru Levorg Layback в Япония ще започнат да се приемат на 7 септември. Компанията не посочва датата на дебюта на модела, но вероятно тя ще е по-рано.


Subaru Levorg


0 от 500