IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru представи Crosstrek за офроуд

Версията Wilderness получава увеличен просвет и допълнителна защита на купето

Японската компания Subaru налага по-сериозни възможности за офроуд шофиране и тази тенденция продължава със Subaru Crosstrek Wilderness от моделната 2024 г., който дебютира на автомобилното изложение в Ню Йорк.

 

2024-subaru-crosstrek-wilderness-exterior (7)

 

Марката вече е известна с възможностите си при всякакви метеорологични условия и неравен път, благодарение на стандартното задвижване на четирите колела на всеки модел с изключение на спортната кола BRZ.

Crosstrek Wilderness е третият модел на марката с подобрени офроуд способности след Forester Wilderness и Outback Wilderness. Подобно на тях Wilderness получава нови предни и задни брони.

 

2024-subaru-crosstrek-wilderness-exterior (9)

 

Wilderness има 240 мм просвет - с 13 мм повече от другите версии на Crosstrek благодарение на по-дълги пружини и амортисьори. Колата е с ексклузивни 17-инчови джанти с гуми за всякакъв терен Yokohama Geolandar с релефни бели букви.

Последното поколение на компактния кросоувър Subaru Wilderness получи и нова предна част с шестоъгълни LED фарове за мъгла, подсилени калници, предпазна плоча, спойлер на покрива в цвета на каросерията, черен стикер на предния капак против заслепяване и златни акценти, включително в кокпита.

 

2024-subaru-crosstrek-wilderness-exterior (5)

 

Subaru също така добавя багажник на покрива, за който автомобилният производител твърди, че може да издържи 80 кг по време на шофиране или почти 320 кг, когато е паркиран. Според представители на японската марка, последното е достатъчно за голяма палатка на покрива и нейните пътници.

Единственият двигател е 2,5-литров, четирицилиндров Crosstrek със 182 к.с. (споделен с модификациите Crosstrek Sport и Limited). Стандартно двигателят е комбиниран със CVT и система за задвижване на четирите колела. Има също така метална предпазна плоча за защита на двигателя.

Уникални за Wilderness са настройките на трансмисията за подобряване на сцеплението при ниска скорост върху хлъзгави повърхности, както и по-високо предавателно число (4,1 срещу 3,7) за подобряване на способността на автомобила да се изкачва.

 

2024-subaru-crosstrek-wilderness-interior (1)

 

Вътре Crosstrek Wilderness е със стандартната тапицерия от синтетична кожа „StarTex“, която е водоустойчива и по-лесна за почистване от плат или естествена кожа. Стандартните подови стелки за всякакви атмосферни условия и товарна постелка осигуряват допълнителна защита на купето.
Както всички Crosstreks, освен базовия модел, 11,6-инчовата информационно-развлекателна система с безжична интеграция Apple CarPlay и Android Auto е стандартна.

Crosstrek Wilderness ще се появи на пазара тази есен с начална цена от $33 290. Пакет на стойност $2270 ще добави удобни елементи като люк на покрива, 10-посочна електрическа седалка на водача и аудио система Harman Kardon с 10 високоговорителя.

 

Още снимки - вижте в галерията

 

 

0 от 500
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Стоян ( преди 1 година )
    Хм , СВТ и офроуд - ами нали точно на такава кутия не се предписваше да буксува колата в кал и сняг, защото се скапва. Ами , ще чакаме клипове в ютуб - да я видим какво може