IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Фенове на Bugatti празнуват рождения ден на основателя в дома му

Събитието се е превърнало в традиция през последните 40 години, като отдава почит на Еторе Бугати и наследството му

Преди 142 години Еторе Бугати се ражда в Милано, Италия, като впоследствие превръща светът в едно по-добро място чрез своя усет към елегантния дизайн и майсторските изпълнения, като малкия Type 13 или могъщия Type 41 Royale.


Bugatti


В средата на септември верните на марката фенове посетиха Молсайм, Франция, за да отчетат раждането на Бугати през 1881 г. Те правят това от 40 години.

Тези фенове пристигат с автомобили – от предвоенни състезателни коли, доминиращи в моторните спортове в таз ера, до модерните суперавтомобили, които предефинираха това колко бърз може да се движи една кола.

„Фестивалът на Bugatti, организиран от Enthousiastes Bugatti Alsace (EBA), е поклонение на феновете на Бугати от цял свят, пристигащи на мястото, което завинаги ще бъде известно като дом на тази легендарна марка“, изтъкват от компанията.


Bugatti 


Преди 123 години Бугати основава едноименната фабрика в бивш бояджийски цех в Молсайм, в района на Елзас, тогавашна Германия. Съоръжението започва да произвежда динамичния Type 13, като от производствената линия слизат общо 435 бройки.

Преди Първата световна война Type 13 завършва втори в състезанието Гран При на Франция през 1910 г., а четири от тези превозни средства завършват в челната петица на Гран при на Бреша през 1920 г. Изненадващ факт е, че някои от тези коли все още са в движение – една от тях се появява на San Marino Motor Classic преди няколко седмици.

Type 13 е последван от Type 35, който, в зависимост от това как броите тези неща, печели над 2000 състезания в своя дълъг и продуктивен живот, включително световните шампионати през 1926, 1928, 1929 и 1930. В един момент той печели по 14 състезания на седмица. Няколко от тези коли стигат до Молсайм по-миналия уикенд.


Bugatti 

По-късно се появяват автомобили като Type 57G Tank, Type 32 Tank и Type 45/47 – всички те се състезават по онова време.

С успеха идват парите за придобиване на недвижими имоти и през 1928 г. Bugatti купува величествения замък Château Saint Jean в Молсайм и земята около него, които 95 години по-късно все още са в ръцете на компанията Bugatti и които все още са идеалното място за честване на рожден ден.

В събота сутринта Bugatti Automobiles покани собственици на 70 класически автомобила Bugatti и дори няколко ентусиаста, притежаващи модерните хиперколи като EB110, Veyron, Chiron и един-единствен Bolide, „да минат през историческите порти на Château Saint Jean...

След закуска групата тръгна на обиколка по Пътя на виното в Елзас, за обяд в историческото село Рибовиле и обратно в замъка за кратко състезание- победителят от което, носителят на Grand Prix Bugatti Automobiles SAS , се оказа Type 35C.


Bugatti


Празникът беше уважен не само от различните красиви модели Bugatti на територията на замъка, но и от съдържанието, което имаше вътре.

„Вътре в самия замък имаше изложба на мебелите на Карло Бугати (бащата на Еторе) и скулптурите на Рембранд Бугати (брат на Еторе) – любезно предоставени от Perridon Holdings специално за този случай – артистичното вдъхновение от семейството на Еторе.

Мебелите на Карло, както можете да видите на една от снимките, се характеризират с амбициозни, плавни форми, изключително внимание към детайла и използването на най-добрите материали, включително бронз, италиански орех и мед, посочват от Bugatti. Междувременно скулптурите на Рембранд „са перфектно оформени, улавящи суровата сила на лъв или нежната елегантност на слон, дори когато са напълно неподвижни“.

Всички тези характеристики оказват влияние върху дизайна на автомобилите Bugatti. Например, легендарната решетка на Bugatti с формата на подкова е проектирана като почит към бащата на Еторе, който вярва, че най-съвършената форма в природата е яйцето. Синът му дори включва фино намигване към Рембранд, като добавя известната му скулптура „Танцуващ слон“ като орнамент на предния капак на Bugatti Type 41 Royale – единственият случай, когато автомобил Bugatti бива украсен със скулптура на предния капак.

В неделя се състоя публично представяне, първо на затворени пътища без ограничения в скоростта, последвано от автомобилно изложение, отворено за всички.

„Четиридесет години след първото провеждане на Bugatti Festival в Молсайм и над 110 години, откакто Еторе Бугати създава марката си тук, връзката между Елзас и неговите революционни автомобили е толкова силна, колкото е била винаги“, изтъкват от Bugatti Automobiles. „Неговият етос продължава да ръководи марката днес и той вероятно би се радвал, че не само колите му продължават да се използват и радват, както е предназначено, но и че мястото, което той нарича дом през по-голямата част от живота си, остава основна част от историята на Bugatti“, добавят от компанията.



 

0 от 500