IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche представи лимитиран звяр за милион долара

Състезателното 911 GT3 R Rennsport разполага с 620 к.с. и ще излезе в тираж от 77 бройки

Porsche обещаха изненадващо разкритие за Rennsport Reunion този уикенд и не ни разочароваха - изненадата се нарича 911 GT3 R rennsport. Лимитираният звяр е създаден на базата на състезателната кола 911 GT3 R и ще се предлага на специални клиенти на марката. Само 77 единици са предназначени за производствената линия с цени, започващи от 1 046 000 щатски долара или почти един милион евро.


Porsche 911 GT3 R Rennsport


Германският автомобилен производител определя новия модел като модерен наследник на Porsche 935. Каросерията е основно променена и направена от карбон. Всъщност само капакът и покривът са заимствани от състезателния GT3 R, всеки друг елемент от външността е уникален за модела.

Визуалните промени се забелязват незабавно в предницата, където 911 GT3 R rennsport има основно ревизирана предна част с нова броня с уголемени въздухозаборници. Дизайнерите и инженерите на Porsche също са го оборудвали с нови арки на предните колела и са се отказали от стандартните странични огледала, заменяйки ги с цифрови. Задната част на 911 GT3 R rennsport е може би дори по-драматична от предницата.


Porsche 911 GT3 R Rennsport


За начало има масивно задно крило с дизайн, напомнящ този от Brumos Porsche 935/77. Моделът е предназначен само за писта и разполага с LED светлинна лента по цялата ширина на задницата и осветен надпис Porsche.

По отношение на мощността, 4,2-литровият 6-цилиндров атмосферен двигател е базиран на този на състезателната кола, развърта се до 9400 об./мин. и генерира 620 к.с., което се равнява на 146 к.с. литър работен обем. Модифицираният двигател може да работи с горива E25 и включва персонализирани бутала и разпределителни валове. Към този двигател е свързана секвенциална шестстепенна трансмисия, задвижваща задните колела и използваща лостчета за превключване на волана. Porsche са променили предавателните числа на състезателната кола, за да повишат максималната скорост на Rennsport с 20 км/ч.


Повече снимки на Porsche 911 GT3 R Rennsport ще откриете в галерията:

0 от 500