IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche получи отказ за запазване на звук на електромобилите

Германците сравниха композицията с „Пета симфония“ на Бетовен, но и това не помогна

Опитът на Porsche да запази звука на електромобилите си Европа като търговска марка е отхвърлен, съобщиха от Европейската служба за интелектуална собственост (EUIPO), цитирана от The Telegraph.


Porsche Taycan


При кандидатстване за търговска марка на звука, Porsche обяви, че „звукът е футуристичен, мелодичен и има определено темпо, както и мотиви и динамика“. Компанията твърди, че е „това е напълно достатъчно, за да предизвика разпознаване“ на марката, като отбелязва, че „ звукът комбинира типичните характеристики на музикална композиция, а именно динамична структура и различни височини, като ги обединява, за да създаде запомнящ се и необичаен звук“.

Германците също дори сравниха композицията с началния мотив на „5-та симфония” на Бетовен или или звука на светлинните мечове от сагата „Междузвездни войни“, но и това не им помогна. От EUIPO не се съгласиха и отхвърли заявката за търговска марка, заявявайки, че тя не отличава автомобил Porsche от който и да е друг.

„Смятаме, че това е звук, който, макар и нереалистичен, имитира звука на двигател с вътрешно горене, който ускорява, докато достигне желаната скорост. Фактът, че самите превозни средства не издават този звук, може да е известен на потребителите, но по никакъв начин не им дава възможност да разграничат стоките и услугите на приложението от подобни, предлагани от други компании”, категорични са от EUIPO.

От службата допълват, че търговската марка, за която Porsche кандидатства, не е музикална композиция и че е неуместно да се сравнява със симфония на Бетовен. В отказа се посочва още, че препратката на Porsche към звуци от сериали и филми вече не е актуална в днешния свят.

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    от порше да звъннат на едни добри техни клиенти те ще решат проблема убеден съм че след няколко добри думи служителите от Европейската служба за интелектуална собственост (EUIPO)и отивайки с хематоми на лицето и куцукайки на работа ще си тананикат петата симфония а в края на на работнаа седмица ще пеят хорово одата на радостта и така ще бъдат разпознаваеми за обществото