IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes тества коли на конкуренти, за да направи своите по-сигурни

Шефът на германския производител посочи защо не го е страх от китайското нашествие

Не само независими организации като Euro NCAP, ADAC или IIHS правят краш тестове, за да преценят доколко безопасно е дадено превозно средство при катастрофа на пътя. Преди да пуснат бъдещите си модели, производителите на автомобили провеждат свои собствени изпитания, като Mercedes твърди, че е по-напред от останалите, тъй като разбива не само собствени коли, но и тези на конкурентите.


краш-тест


В интервю за Autocar главният изпълнителен директор на компанията Ола Калениус беше запитан как германският производител ще се справи с китайското нашествие в Европа. Топ-мениджърът даде пример с наскоро показания концептуален седан CLA, като заяви, че „трудно ще се намери кола, която да победи този автомобил“.

„Никоя компания не обръща повече внимание на безопасността от Mercedes. Можете да отидете при застраховател или в агенция за оценка на безопасността и да вземете няколко звезди. Ние винаги казваме, че една звезда е достатъчна и това е звездата на Mercedes. Правим цял набор от тестове, които никой друг не прави. Използваме не само нашите коли, но и тези на конкурентите, за да усетим кое работи и кое не“, обясни Калениус.


краш-тест


Той посочи, че именно вниманието към всеки един детайли по време на разработка дава предимство на Mercedes пред китайските съперници и по тази причина в компанията никой не се притеснява от новите марки и модели, пристигащи в Европа. Калениус допълни, че Mercedes работи върху защита на гамата си и харчи двуцифрени милиарди за електрически превозни средства от ново поколение.

Шефът на германския производител допълни, че компанията ще премине към изцяло електрически превозни средства през 2030 г., но „само за местата, където пазарните условия позволява тона“. Mercedes все още не се е сбогувал с бензиновите и дизелови двигатели, като основна роля в тях ще играят високо технологичните хибридни задвижвания.


Mercedes-Benz Concept CLA-Class


Калениус не пропусна и синтетични горива (E-Fuels), като според него електромоболите все още са със 70% по-ефективни, като се вземе предвид целия производствен процес. Според него няма шанс тези горива да бъдат индустриализирани, тоест да се появят в масово производство, до края на това десетилетие.


0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    az ( преди 6 месеца )
    Само че конглокентите ги тестват преди да ги пуснат на пазара, а мерцедес могат само след.
  • #4
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    CLA точно е от онези мерцедеси с огромни цени но вътре двигател Рено, да наистина трудно ще се намерят още балъци.
  • #3
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Мхм ( преди 6 месеца )
    Не го е страх от Китайското нашествие ьащото компанията му се държи от Гиили
  • #2
    9 rate up comment 5 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    От друга страна не знам дали това е повод за хвалене! Като те питат как ще се справиш с китайската конкypенция да кажеш че си разбивал автомобилите на конкypенцията за да видиш как работят. До къде стигна mercedes да краде китайски технологии и да се учи от китайските конкypенти. А това не е случайно, защото последните години китайските електромобили заемат челни места в краш тестовете и вземат повече точки от доста европейски модели.
  • #1
    8 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Дано поне тях не са ги взели на заем или под наем преди да ги счупят, както лъсна скандала, когато бяха тествали на писта и разглобявали и сглобявали взета под наем Тесла модел s преди години, вместо да си купят една и да си я разглобяват и тестват на спокойствие.