IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Фарове с три лъча стават новата „визитка“ на Mercedes-Benz

Оригиналният светлинен подпис ще помага за разпознаване на моделите на марката

Новата „визитна картичка“ на Mercedes-Benz ще бъдат фаровете с три лъча, заяви в интервю за Autocar главният дизайнер на германския производител Гордън Вагенер. Той потвърди, че „умната“ оптика, която дебютира при концепцията CLA, ще се появи в бъдещите серийни електромобили на компания.


Mercedes-Benz


Топ-дизайнерът сравни модела на дневните светлини с изпускателните тръби на автомобили с двигатели с вътрешно горене. Според Вагенер емблематичните дизайнерски елементи са важни както за купувачите, така и за останалите фенове на автомобилите, тъй като помагат за лесното разпознаване на марката.

Вагенер беше категоричен, че почти всички дизайнерски характеристики на концептуалния CLA ще бъдат внедрени още в базовата версия на серийния седан. Освен това моделите на Mercedes с електрическо задвижване ще запазят имитацията на радиаторна решетка и така, дори без двигатели с вътрешно горене, те няма да изглеждат безлично.

„Искаме да променим морето от монотонност, всички тези безлични автомобили, лишени от индивидуалност. Искаме да се откроим с емблематични характеристики и Mercedes-Benz разполага с всички възможности за това“, обясни главният дизайнер на германската марка.

Производствената версия на седана Mercedes-Benz CLA ще бъде разкрита преди края на годината, а в средносрочен план на нея ще бъдат изградени електрическото комби CLA Shooting Brake, както и второто поколение кросоувъри EQA и EQB, които използват същата платформа MMA платформа. Вероятно същото ще се случи и с малката G-Class, която технически ще бъде съвсем близо до базовите електрически автомобили.


0 от 500