IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG представи ново чудовище

Хибридният GT Concept E Performance разполага с повече от 800 к.с (ВИДЕО)

Mercedes има силно присъствие на автосалона в Мюнхен тази седмица, като вече представи CLA Concept Class и новото E-Class Estate. Германският производител показа покрит с камуфлаж прототип на електрическа G-Class, която ще излезе догодина, както и актуализираните модели EQA, EQB и EQV.


Mercedes-AMG GT Concept E Performance


И сякаш всичко това не беше достатъчно, компания с трилъчева звезда в емблемата си представи и и кола, която все още не е аонсирала официално - Mercedes-AMG GT Concept E Performance.

Само преди три седмици второто поколение купе AMG GT беше представено във версиите „55" и „63", а сега на сцената излиза вариант на модела от още по-висок клас. Той прилича на вече предварително представят вариант от най-висок клас. Изглежда като вече представените модели, но в допълнение към силно тонираните светлини има броня, модифицирана за поставяне на порт за зареждане.


Mercedes-AMG GT Concept E Performance


Концептуалния модел (всъщност той е готов прототип) представлява plug-in хибрид и има електрически мотор, задвижващ задната ос. Под капака е поставен V8 двигател и така съвкупната мощност е над 800 к.с. Това е значително увеличение в сравнение спрямо GT 63 и неговите 577 к.с. Въртящият момент не се посочва, но той със сигурност е по-висок от тази на флагманската версия, която разполага с 800 Нм.

Превръщайки се в много по-голям автомобил (с 2+2 места) за втората си генерация, AMG GT Coupe е достатъчно голям, за да приеме сложната конфигурация на V8 plug-in хибрид. В GT 63 S E Performance електрифицираното задвижване развива чудовищните 831 к.с. и повече от 1400 Нм, така че е интересно да се види дали това ново купе ще достигне тези цифри.



Колкото и впечатляващи да са тези характеристики, не трябва да се забравя, че новото GT с две врати тежи 1970 кг. От само себе си се разбира, че вариантът PHEV ще бъде още по-тежък след добавянето на електрическия мотор, батерията и т.н.


0 от 500
  • #2
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Пропов ( преди 7 месеца )
    AMG GT беше единствения съвременен Мерц. за който съм мечтал. Приемах го като колата на Дард Вейдър. Сега това новото е едно симпатично луксозно прасенце и ми навява асоциации с Ким Кардашиан или Джей Ло. Което за кола не е добре.
  • #1
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Дизайните на спортните купета на Мерцедес, все повече приличат на "по- дебели" версии на Порше.