IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes показа как двигателите AMG се правят на ръка

За всеки мотор си има отделен майстор – от началото до края (ВИДЕО)

Mercedes-AMG все още използва концепцията „един човек - един двигател" в производството. При нея всеки отделен мотор се сглобява от началото на края от един майстор, като той носи пълната отговорност за агрегата.


Mercedes-AMG


Как точно протича процесът по сглобяването на двигатели AMG в завода в Афалтербах, беше демонстрирано подробно от канала Frame в Youtube. В предприятието се сглобяват както 4-и 8-цилиндрови двигатели за спортните автомобили Mercedes-AMG, така и двигатели за партньори на компанията - например V12 за Pagani и V8 за Aston Martin.

Направата на V8 от AMG включва приблизително 600 части, а майсторът прекарва 4 до 5 часа, за да сглоби всеки мотор. Всеки двигател е украсен с табела с личния подпис на монтажиста. Двигателите се сглобяват с помощта на набор от специално оборудване, което позволява свободно да се движат тежки компоненти и да се върти цилиндровия блок.



Например, използва се хидравличен мултигаечен ключ с контролиран въртящ момент, като това гарантира, че фиксиращите болтове са затегнати до необходимия въртящ момент. Видеото показва подробно сглобяването на цилиндровия блок, монтажа на изпускателния колектор и блоковите глави, усилващите компресори и други подобни. Освен това се демонстрира процесът на проверка на различни системи на двигателя до финалния тест на дино-стенд.


0 от 500
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Ти да видиш ( преди 7 месеца )
    Сглобявали двигатели Рено на ръка....
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До 2 ( преди 7 месеца )
    Кат не си наясноо пишеш глупости
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    До Жицата ( преди 7 месеца )
    Повечето динамометрични ключове имат обозначения и на кг и на нютон метри..
  • #2
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Жицата ( преди 7 месеца )
    Добре ве алтокомедия, какво е това?? : "фиксиращите болтове са затегнати до необходимия въртящ момент. " Ключовете се наричат динамометрични, като стягат с определени килограми сила, а не с определен въртящ момент. Вие изкарахте инструментите, че са коли!? Наемете си някой човек, където поне е учил двигатели, преди да пишете "новини". Хайде да си имаме уважението.
  • #1
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Цермедес ( преди 7 месеца )
    Точно, и аз това си викам докато чета. Боли ме. :D Най-ми-е-смешна г класата кашон. Поне си спазват даденото през 70те години обещание на халифа да ги произвеждат без промяна във външния вид и да са си все такива на вид, каквото е било и първото поколение.